{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werken in de zorg en zwanger zijn

Afbeelding blog 'Werken in de zorg en zwanger zijn'

Zoals je misschien op mijn profiel gelezen had, werk ik in de zorg. Ik werk al gespecialiseerd verpleegkundige bcu (brain care unit) in het ziekenhuis. Een afdeling waar ik nu al 8jaar bijna graag werk.

Het is fysiek en lichamelijk zware afdeling.

Toen ik wist dat ik zwanger was hoopte ik dat ik tot 36 weken kon doorwerken. Echter al bij 20 weken kreeg ik last van harde buiken en merkte ik het aan de rug. Op advies van de verloskundige ben ik toen 50% gaan werken. Wel gewoon nog de vroege en avonddiensten geen nachtdiensten meer. Dit ging een tijdje goed maar op een begeven moment ging dit ook niet meer. Patiënten wat bij ons op afdeling liggen hebben veelal halfzijdige verlammingen en zijn volledig van ons afhankelijk. Echter zoals iedereen weet is er overal een personeelsgebrek zo ook bij ons op de afdeling. Daarom ben je vrijwel 80% van de tijd deze patiënten alleen aan het verzorgen terwijl dit eigenlijk voor 2 personen bedoelt is. Daarom snappen jullie ook wel dat je dit als zwangeren op een begeven moment niet meer aan kunt. Uiteindelijk ben ik met 28 weken al gestopt met werken. Wel nog paar keer op werk geweest voor andere zaken zoals leerlingenbegeleiding wat ik ook doe maar niet meer echt aan bed gestaan.

Nu bijna 5 maanden verder is het nog maar 1 dag verwijderd van weer starten met werken. Aan de ene kant heb ik er zin in weer op andere gedachten komen, aan de andere kant om mijn kleine man thuis te laten vind ik ook moeilijk. Gelukkig past de eerste week papa op logan en hoef ik maar 2 dagen te werken! 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je