Snap
  • Mama
  • #werken
  • #moederschap
  • #mamablog
  • #werkendemama
  • werkenindezorg

Werken in de zorg & een baby!

Werken in de zorg| ‘t is iets wat ik altijd heel gemakkelijk deed. Geef mij maar die avonddienst of ja ik doe de nachtdienst! Maar met de komst van the kiddo heb ik nu juist een afkeer voor nachten.. Oh als ik maar niet de nacht in moet! 

Zelf werk ik het liefste avonddiensten tot 23.00u. Fenna slaapt nu vaak bij mijn eigen ouders. Want als ik begin om 15.00u is the man at this house ook nog aan t werk en die heeft s’avonds weer sport tot 21u. En Fenna slaapt dan al. 

Voorheen haalde ik haar dan om 23.30u op bij mijn ouders, vind ik ook niet erg alleen wel sneu om haar dan weer wakker te moeten maken. En als mijn eigen moeder (je raad t al, werkt ook in de zorg) dan sochtends 7u weer een dagdienst heeft, moet ze zo lang wachten tot ik klaar ben met werken. 

En als ik een dagdienst heb die begint om 7u breng ik haar ook naar mijn ouders. Ik mag blij zijn dat mijn ouders zo ontzettend van Fenna genieten & zo vaak als nodig op willen passen & zelf aangeven ze slaapt hier vannacht hoor! 

Maar hoe doen jullie dat eigenlijk? Haalt jullie man de kids op bij opa & oma of de opvang? Ik denk toch dat dat t meeste voorkomt, but let me now! 

4 jaar geleden

Oooh herkenbaar! Ik werkte voor en na de zwangerschap een eindje weg (zwolle) op een afdeling..ca. 45 min. Rijden.. doordat we flex opvang nodig waren (en dat kon alleen in vriezenveen) heb ik gekozen dichterbij te gaan werken.. in de thuiszorg. Geen nachtdiensten meer en ik kon door mijn nieuwe rooster opvang krijgen in mijn eigen dorp.. mijn man is gelukkig zzp’er en is op maandag thuis, woensdag is mijn vaste vrije dag en op vrijdag gaat ze naar mijn schoonouders.. als we opvang nodig zijn is dat alleen voor de dinsdag en donderdag.. meestal is mijn man optijd thuis. En anders zorgen we dat een van de opa’s of oma’s haar ophaalt.. slapen kan dus gewoon thuis!

4 jaar geleden

Ik werk 1 nacht in de week. Smorgens brengt mijn man onze zoon (en binnenkort ons 2e kindje) naar de oppas (onze geweldige buurvrouw) en ik haal ze weer op, nadat ik een paar uur heb geslapen ?