{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werken en thuisblijven; leuk of gek?

Mama zijn en een eigen bedrijf thuis hebben, waanzin of gewoon harstikke leuk?

Afbeelding blog 'Werken en thuisblijven; leuk of gek?'

'Yes, dit gaan we doen!' Riep ik dit nu enkele maanden geleden of hoor ik nu een wanhopige echo achter deze krachtige uitroep? Daadkrachtig als ik ben ging ik direct aan de slag en voilà, nu staat er een spiksplinternieuwe webwinkel online te glimmen en nog na te dampen. Ondertussen heb ik er ook een paar witte haren bij en wallen onder mijn ogen. Of zijn dit de nadelen die moederschap heten? Trots of spijt? Meer trots dan spijt, maar de trots gaat vaker op in een dag uit het leven van een werkende moeder. Dat is wel iets waar ik me grondig in heb vergist. Mijn webshop is mijn werk en deze keuze heeft ertoe geleid dat ons zoontje Ysbrand bij mama thuis is. Tussen de luiers, voedingen, pruttelende groentepannetjes en blokkentorens in ben ik dus webshopeigenaar. Hoe ik dit combineer? Niet! Ik mis elk zakelijk telefoontje of probeer het af te handelen met in de andere hand een lepel die richting een hongerig babymondje gaat. Nu hij in de stem-uitprobeerfase zit kan ik dat nu ook wel vergeten. Gelukkig slaapt hij nu 1,5 uur en dat zijn de momenten dat ik snel achter de pc duik om een mailtje weg te werken, Social Media in te zetten of een nieuw product op de site te zetten. Vooral niet te veel herrie maken, want dat gaat allemaal van de 1,5 uur af. Dus dan maar koude voeten en een droge keel. Nee, het leven van het hebben van een eigen bedrijf wat je nog helemaal van de grond af toe op moet zetten gaat niet over rozen. In ieder geval rozen met doorns. En dan heb ik ook nog een echtgenoot die ook wel eens een aai over zijn bol wil en een sociaal leven. 'Wat zei je, sociaal leven?' Dat is gereduceerd tot een avond hardlopen bij de vereniging. Maar wat geniet ik van alles! Van mijn beide kanjers, mijn geweldige webshop. Niks had ik willen missen. Wil je weten waar ik tussen het moeder zijn door mee bezig ben? Kijk dan eens op Apenkopje.nl Misschien zit er wat bij voor je eigen apenkopje :) Lieve groet van een mama en onderneemster, Jacobi

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je