{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werkdag of mamadag

Of allebei?

Afbeelding blog 'Werkdag of mamadag' Achtergrond blur afbeelding

Als je 2,5 dag werkt betekend dat automatisch dat ik de andere 2,5 dag tijd vrij heb alleen met de kinderen. Dinsdag middag begint mijn doordeweekse weekend. Om 1 uur ben ik klaar met werken en om 3 uur mag ik dan bij school de oudste ophalen. Heerlijk om dan even 2 uurtjes alleen met hem te hebben. Vaak trakteer ik hem op een snoepje en een glaasje aanmaak (dat krijgt hij verder niet veel). Hij mag daarna bepalen wat we gaan doen. Afgelopen dinsdag koos hij uit om te gaan verven. Lekker kliederen en kledderen zei hij. Heerlijk om 1 op 1 met hem bezig te kunnen zijn zonder afleiding van de kleine meid die een voeding nodig heeft of Riven die graag mee wilt helpen, maar daar eigenlijk te klein voor is. 

Rond 5 uur is het tijd om de kleintjes op te halen bij de gastouder. Mijn man gaat naar school op dinsdag en is dan na bedtijd van de kids pas thuis. Dit betekend dat ik de rest van de dag er alleen voor sta met 3 kids. Na de bevalling kon ik hier best tegenop zien, maar gaan de weg merkte ik dat dit me eigenlijk heel goed af gaat. Ik zorg altijd dat we makkelijk eten. Dit staat vaak in de oven als ik de kids ga ophalen. Bij de gastouder geef ik een borstvoeding aan Vilèn als ze daar aantoe is. Daarna mag je weg naar huis beginnen. Flink trappen in de bakfiets, die dan toch best wel zwaar is met 3 kids. Het is geen grote afstand dus we zijn snel thuis om lekker aan tafel te gaan. 

Bedtijd is het fijnste maar ook soms pittigste moment. De kids zijn allemaal echt op na een lange dag op school/ bij de gastouder. Daarom zijn ze net wat huileriger en daar moet je tegen kunnen. De jongens liggen bij elkaar op de kamer, dus bedtijd is een gezamenlijke tijd. Ze kiezen allebei een eigen boekje uit en komen dan heerlijk bij me zitten. Na het toestoppen en zingen gaan ze meestal snel slapen. 

Dan begint de tijd alleen met Vilèn. Heerlijk knuffelen, voeden of spelen op de grond. Tegen de tijd dat ze moe wordt, komt kevin vaak thuis en dan kunnen de voetjes van deze mama heerlijk omhoog. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je