Snap
  • Mama
  • post

Werk je of ben je een thuisblijfmama?

Tja, dit stukje was eigenlijk als vraag bedoeld, maar helaas heb ik in dit geval aan 50 woorden echt niet genoeg, vandaar maar een vraag in blogvorm!

Even lekker nieuwsgierig:

voor mijn gevoel zijn er in verhouding op Mamaplaats heel veel thuisblijfmama`s. Ik heb respect voor allebei. De balans vinden tussen werk en gezin valt niet altijd mee, maar ook je 'werk' als thuisblijfmama gaat gewoon 24/7 door. In mijn vrienden / kennissenkring  ken ik  zelf maar één mama die niet buitenshuis werkt, waardoor ik eerlijk gezegd altijd dacht dat minstens 90% van de moeders buitenshuis werkt. Nu blijkt dat ik daar behoorlijk naast zit. Als ik ga kijken naar de gegevens van het CBS, dan werkt in Nederland op dit moment een kleine 70 procent van de moeders. Ik ben benieuwd of dat op Mamaplaats ook zo is! Bij deze dan ook de vraag: ben jij een thuisblijfmama of heb je een baan buitenshuis??? ( en zo,ja, voor hoeveel uur? )

Heb je de keuze om wel of niet te werken naast de opvoeding van je kinderen bewust gemaakt of heb je er weinig invloed op gehad? ( dit kan zijn door werkeloosheid, ziekte, problemen met een kind, etc. )

Ik ben heel benieuwd!

 

10 jaar geleden

Ik zie dat er iets fout is gegaan in mijn reactie hier boven: ik heb drie zoons. Na de geboorte van onze met werken.

10 jaar geleden

Hey! Ik heb er na 11, 4 en 1,5 jaar)) voor gekozen om te stoppen. Ik was het zat om alles half half te doen, voor mijn gevoel. Mijn man reisde in die tijd veel en ik had continu het gevoel dat ik moest kiezen. Bij ziekte sta je in spagaat. (Ik heb geen opa's of oma's om me heen die even bij willen of kunnen springen) In het begin miste ik heel erg collega's, waardering voor de werkende vrouw in mij, vooruit komen. Nu ben ik ruim vier jaar thuis en heel actief in vrijwilligerswerk. Super combi met het mama zijn. Leuk team met gemotiveerde mensen, grote waardering, je neemt zoveel hooi op je vork als op dat moment bij je past, ziekte van je kind:belletje en een ander neemt vaak gewoon mee! JA, ik kan het elke mama aanraden. (Ik ben er wel eens op aangesproken of ik niet al die uren beter voor een baas kan gaan werken ipv de Gooise vrouw uit te hangen met vrijwilligers werk. Zo zie ik dat niet. Mijn man werk hard en veel uur en de weekendjes weg en wintersport hebben we afgelopen jaren laten schieten, zodat we geen gestess hebben met halen, brengen, ziekte,...het is geven en nemen)

10 jaar geleden

ik ben een bewuste thuis blijf mama. Gelukkig niet door ziektes of iets dergelijks verplicht thuis blijven maar er gewoon voor gekozen. Mijn man werkt als internationaal chauffeur er verdient goed genoeg zodat ik lekker thuis kan blijven bij onze bink. Ik vind het heerlijk. Geniet er echt van. Ik zou echt niet anders willen.

10 jaar geleden

Thuisblijfmamma en ik geniet er vol op van! :-D Ik had een goede carriere, maar door complicaties bij de bevalling verplicht thuis moeten blijven, nou ja lang verhaal. Maar ik ben blij dat ik niks hoef te missen van mijn mannetje en niet later terug kijk dat ik zoveel gemist heb. :-)