{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werk en gezin-een helse combinatie?

De combinatie werk en gezin is pittig, heel pittig. Is het echt zo`n helse combinatie of met een aantal maatregelen prima te doen?

Afbeelding blog 'Werk en gezin-een helse combinatie?' Achtergrond blur afbeelding

Voor veel moeders valt de combinatie werk en gezin niet altijd mee. Ook ik kan hier over meepraten en ik heb er inmiddels dan ook de nodige blogs aan gewijd. Alhoewel ik geen keuze heb, zou ik ondanks de pittige combinatie toch willen blijven werken. Even iets anders aan je hoofd, je eigen geld verdienen en jezelf blijven ontwikkelen. Is de combi werk / gezin dan misschien toch niet zo`n helse combinatie?

De combi werk en gezin-Hoe regel je het precies?

Als zwangere is het belangrijk om samen te overleggen hoeveel uren jullie beiden willen blijven werken. Is dit op kantoor of kan het misschien deels thuis? Je kunt je wensen met je werkgever bespreken. Houdt er wel rekening mee dat dit een lastige tijd is om met een werkgever te onderhandelen.

De combi werk en gezin-Voor welke kinderopvang kies je?

De basis van een goede combi tussen werk en gezin is natuurlijk goede opvang voor jullie kind. Wanneer je zwanger bent is het belangrijk om alle opties op een rijtje te zetten. Kinderopvang, een gastouder of misschien oma of opa? Zet de voor / nadelen samen eens goed op een rijtje.

De combi werk en gezin-Wat zijn de knelpunten?

Veel moeders beschouwen de drukke ochtendspits als het grootste knelpunt tussen werk-gezin. Dit vergt dan ook echt enige voorbereidingen. Zorg dat de kleding van jezelf en de kinderen s`avonds al klaarliggen en dek eventueel ook de ontbijttafel al s`avonds.

Ik heb persoonlijk meer moeite met de avondspits. Ik ben inmiddels doodmoe van mijn werk en het reizen waardoor mijn irritatiegrens helaas wat eerder bereikt is. Zodra ik de voordeur opendoe vliegen er 2 enthousiaste meisjes op mij af die ALLES tegelijk willen vertellen en eigenlijk ook wel vreselijke trek hebben. Het moment voor mij om in die bekende stressmodus te schieten, terwijl ik juist van dat moment zou moeten genieten. Misschien moet ik deze puntjes maar onthouden: 'Kook voor meerdere dagen tegelijk en maak het jezelf vooral niet te moeilijk!'. Is je eventuele partner al eerder thuis? Neem dan eerst een verkwikkende douche zodat je daarna weer wat fitter bent.

Welke moeder kent het niet? Schuldgevoelens! Vooral wanneer je werkt kun je je af en toe behoorlijk schuldig voelen tegenover de kinderen. Je kindje is niet fit, maar jij moet werken of jij mist op je werkdag de schoolvoorstelling van je kind. Hoe moeilijk het ook is, maar probeer te relativeren. Het is voor je kind ook belangrijk dat je geld verdient en dat je goed in je vel zit. Wanneer je er wel echt voor je kind bent buiten werktijd hoef je je heus niet schuldig te voelen. Soms zijn er ook praktische oplossingen. Misschien kun je wel thuiswerken als je kind ziek is of kan / wil papa of oma wel graag naar die schoolvoorstelling............

Werk en gezin-Het kan echt!

Werk en gezin hoeft dus zeker geen helse combinatie te zijn. Met de nodige voorbereidingen en een praktische kijk op de dingen kom je al een heel eind!

Vind jij de combinatie werk en gezin prima te doen of juist niet? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je