{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wereld Borstvoeding Week: wij vroegen jullie ervaringen

1 - 7 augustus staat in het teken van borstvoeding

Afbeelding blog 'Wereld Borstvoeding Week: wij vroegen jullie ervaringen'

Wat houdt de Wereld Borstvoeding Week 2018 eigenlijk in?

In een wereld vol ongelijkheid, crises en armoede is borstvoeding de fundering voor een levenslange gezondheid voor baby’s en moeders. Vandaar het thema: Borstvoeding, fundering voor het leven.

Er zijn verschillende doelstellingen verbonden aan deze week:

> Informeren: iedereen informeren over hoe borstvoeding is verbonden met voeding, voedselveiligheid en het verminderen van armoede.
> Verankeren: borstvoeding verankeren in beleidsvorming betreffende voeding, voedselveiligheid en het verminderen van armoede.
> Samenwerken: met personen en organisaties die zich met deze onderwerpen bezighouden.
> Aanmoedigen: van acties om het voeden aan de borst naar voren te schuiven als onderdeel van strategieën rondom voeding, voedselveiligheid en bestrijding van armoede.


Jullie ervaringen met borstvoeding

Gisteren vroegen we jullie via een Facebook poll wat jullie de eerste maanden vooral aan je kindje hebben gegeven. Wat blijkt? 51% heeft borstvoeding gegeven, en 49% kunstvoeding. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en redenen om het wel of niet te doen.

Borstvoeding is niet altijd een optie
Dat borstvoeding niet altijd de makkelijkste weg is is bij veel moeders bekend. Veel moeders lieten in een reactie weten dat borstvoeding geven bepaald niet vanzelf ging en vonden rust na het overstappen op kunstvoeding.

Kim: Eerste 12 weken borstvoeding en daarna kunstvoeding. Gestopt i.v.m. heftige overproductie/borstontsteking. Kunstvoeding heeft me wel meer rust ook gegeven. Vooral het ritme in de dag vind ik erg fijn.

Nix: Ik heb mijn zoon 1 week ongeveer borstvoeding kunnen geven. In ziekenhuis met bevalling aangegeven dat ik borst wilde geven. Na geboorte is de kleine nooit aangelegd. Moest een nacht blijven en pas uren na de bevalling heb ik hem zelf opgepakt. Hij bleef huilen en dacht misschien heeft hij wel honger? Op dat moment kwam er een verpleegkundige. Owh je wil wel borst geven? Wilde hem net al halen voor een flesje?

Daarna thuis veel gedoe en legde schijnbaar niet goed aan. Had na 2 dagen al kloven en de boel kapot. Stress en melk werd doorzichtig. Kind kwam elke 30 min. Flesje gemaakt en gegeven en was stil.

Er zijn ook mama's die echt even moesten doorbijten...
Caroline: Inmiddels 11 maanden borstvoeding. De eerste 6 weken was het een hel.. maar doorgebikkeld. Toen dacht ik, oké met 6 maanden stop ik. Dat werd 9 maanden en nu voed ik dus al 11 maanden. Haha nu denk ik, na z'n verjaardag is het wel klaar... Maar ach het is alleen nog in de avond/nacht. Ik zie wel waar we eindigen ?

En moeders bij wie het als vanzelf ging
Linda: Bij beide dames 1 jaar borstvoeding kunnen geven. Hoop straks met ons 3e wonder dit weer te mogen doen. Als het lukt is dit mooi maar goed dat er voor mama's waarbij het niet lukt ook een alternatief voor is. Ik ben zelf groot geworden met flesvoeding.


Wil je met mensen in gesprek over borstvoeding? Sluit je dan aan bij onze besloten Facebook groep: Borstvoeding | Mamaplaats

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je