Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • Zwanger
  • Gezond
  • Babyspullen

Wensmoeder: "Een vriendin droeg mijn kind"

Nanda Broer wilde al van jongs af aan "kleine snotaapjes rond de eettafel". Ze wil als een goede moeder zorgen voor haar kinderen. Een echte wensmoeder. >>

Nanda Broer wilde al van jongs af aan "kleine snotaapjes rond de eettafel". Ze wil als een goede moeder zorgen voor haar kinderen. Een echte wensmoeder. Echter heeft ze het antifosfolipidensyndroom en kan ze door problemen met de bloedstolling geen levend kindje op de wereld zetten. Alhoewel ze wel zwanger kan raken, kan ze niet zwanger blijven.


Pogingen

Helaas gaat elke zwangerschap weer opnieuw verschrikkelijk mis. Nanda hield altijd hoop en ging toch voor de zwangerschap. Bij de vierde tevergeefse zwangerschap verloor ze niet alleen haar kindje, maar ook bijna haar eigen leven. Dit was het moment waarop het niet meer verder kon, volgens vriendin Tineke.


Hulp vanuit de onverwachte hoek

Tineke zei: "Nanda, nu is het afgelopen, nu is het echt genoeg. Ik kan iets wat jij niet kunt en ik wil graag jullie kindje voor je dragen." Haar goede vriendin Tineke geeft Nanda's leven een onverwachte wending. Ze duiken samen in het emotionele traject van het draagmoederschap.

Ondertussen is Nanda gelukkige moeder van zoontje Matthijs. Draagmoederschap blijft een zeldzaam verschijnsel, maar haar jongen is één van deze zeldzame kinderen.


Wensmoeder: ervaringen in een boek

Nanda heeft al haar ervaringen en gevoelens beschreven in een inspirerend boek. Wensmoeder gaat over doorzettingsvermogen, het lot en het bereiken van je dromen. Op een openhartige manier gaat Nanda de vooroordelen over draagmoederschap aan en steunt ze lotgenoten met een moederwens.

10 jaar geleden

Moest ook meteen aan jou denken toen ik dit bericht zag staan ;-)

10 jaar geleden

Supermooi om te lezen dat mensen dit voor elkaar doen!

10 jaar geleden

Kijk naar dit soort verhalen was ik op zoek toen ik mn blog over draagmoeders schreef. wat een enorm prachtig gebaar