{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welkom lief nichtje, fijn dat je er bent!

Vandaag liep ik over de beurs De Kleine Fabriek in de RAI. Een walhalla voor een jonge moeder zoals ik.

Afbeelding blog 'Welkom lief nichtje, fijn dat je er bent!' Achtergrond blur afbeelding
Vandaag liep ik over de beurs De Kleine Fabriek in de RAI. Een walhalla voor een jonge moeder zoals ik, ik heb echt de allermooiste kinderkleertjes gezien. Het was geen consumentenbeurs en ik mocht alleen kijken, niets kopen. Hebberig werd ik er wel van, ik heb wel honderden euro's uitgespaard. Mijn iphone lag ergens onderin de luiertas, en ik dacht laat ik eens checken of er nog wat is gebeurd. 3 gemiste oproepen van mijn zus. Mijn zus die 38 weken zwanger is. Zou de baby geboren zijn? Met trillende vingers kies ik haar nummer. 'Gefeliciteerd met je nichtje' hoor ik meteen. Jolie is vandaag geboren: een prachtig en kerngezond meisje van 3500 gram. Het derde kindje voor mijn zus, eerst 2 zoontjes en nu dan een dochtertje. Kilo's geluk. Een nieuw wondertje erbij. Ik heb kippenvel, tranen in mijn ogen en alles wat daarbij hoort: mijn nichtje is geboren. Als ik thuiskom, ga ik gelijk door naar zolder en zoek ik alle roze babykleertjes bij elkaar. Ik voel de herinneringen bovenkomen van de geboorte van Felicia. De neutrale kleertjes had ik al eerder naar mijn zus gebracht, nu ga ik afscheid nemen van de kleine maatjes meisjeskleertjes. Ach, kijk nou, haar schattige geboorterompertje met de strikjes. En deze babybikini, heeft ze die echt gepast? Als ik die kleine kleertjes in mijn handen heb, besef ik hoe groot Felicia alweer is. Ook de roze kap van de bugaboo gaat naar mijn zus. Ik kan niet wachten om mijn nichtje even vast te mogen houden. Ik moet nog even geduld hebben. Dan komen de allereerste foto's binnen, wat een lieverdje. Stiekem hoop ik ook op nog een wondertje voor ons. Eind volgende week ben ik aan de beurt voor een embryo terugplaatsing, ook elke keer een magisch moment. En natuurlijk, uitgerekend op net die belangrijke dag van mijn officiële boekpresentatie a.s. dinsdag, mag ik me 's ochtends eerst melden in het ziekenhuis voor een controle-echo. Anne Tel schreef het boek Paaseitjes zoeken in het AMC over liefde, reizen en vruchtbaarheidsproblemen. Ze blogt voor onder andere mamaplaats. Meer lezen: kijk op www.annetel.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je