{{ message.message }}
{{ button.text }}

Maak ik de keuze met mijn hoofd of hart?

Dat ik iets moet opzeggen staat als een paal boven water... De grote vraag is echter WAT geef ik op; mijn vaste baan, of mijn droom.....

Afbeelding blog 'Maak ik de keuze met mijn hoofd of hart?'

Voordat mijn leven op zijn kop stond sinds een paar weken geleden was ik een bezige bij (al zeg ik het zelf). Ik had/ heb een leuke vaste baan als researchanalist, een lieve vent waarmee ik af toe leuke dingen deed zoals uit eten en de bios, een lieve dochter en een eigen fotografiebedrijf genaamd PiktureFrame Photography. 

Mijn vaste baan had ik eerst voor 36 uur (ene week 40 uur en andere week 32), maar omdat mijn bedrijf beter begon te lopen ben ik lekker terug gegaan naar 32 uur in de week. Sinds ik mama ben, heb ik zelfs nog 1 dag ouderschapsverlof opgenomen en werk ik dus nog maar 3 dagen in de week. Aan een kant vind ik dat heerlijk, want ik ben immers ook 2 dagen thuis met mijn dochtertje, maar aan de andere kant vind ik het ook lastig om mijn werk nu in 3 dagen te moeten afmaken. Zo nu en dan levert dat best stress op....

Mijn bedrijf ben ik eind 2010 begonnen; in 2011 had ik een super goed jaar gedraaid en was ik dolblij met mijn keuze om enkele uren minder te zijn gaan werken, zodat ik (voorlopig) mijn droom - een fulltime fotografiebedrijf - voor 1 dag in de week (soms 2 als er zaterdags getrouwd werd) kon waarmaken. Al jaren was ik bezig met fotograferen. Kinderen van familie, zwangerschappen en een huwelijk. Super leuk natuurlijk, maar ik vond het tijd worden voor een KvK inschrijving en mijn passie een andere wending te geven. 2012 werd een ander jaar, iets minder opdrachten en geen huwelijken (behalve de 2 die ik voor mijn zwangerschap al geboekt had) meer, want ik moest het iets rustiger aan doen omdat ik zwanger was. Al hoe wel, tot 1 week voor de uitgerekende datum stond ik nog een zwangerschapsshoot te fotograferen. Ik kon het niet loslaten....

Nu is het juni 2013..... En sta ik voor de moeilijke keuze.....Door mijn hartfalen, waar ik in mijn eerste blog over schreef, ben ik genoodzaakt het rustiger aan te gaan doen. Zoals mijn moeder (en ook partner) al tussen neus en lippen door lieten schemeren zou het verstandig zijn als ik zou stoppen met mijn bedrijf. Ik moet eerlijk bekennen dat sinds de bevalling in nou niet echt veel opdrachten heb gekregen, ookal had ik veel tijd en energie gestoken in nieuwe websites, logo's en acties. Maar ik WIL helemaal NIET stoppen met mijn bedrijf! Het is mijn passie, mijn droom, waarom zou ik nou net dat moeten opgeven? 
Oke ik begrijp ook wel dat een vaste baan en dus een vast inkomen wel erg handig is in deze tijd, maar betekent dat dan dat ik maar mijn droom moet opgeven?? Dat nooit! Ik heb altijd gevochten voor mezelf en dat blijf ik nu ook doen.... maar hoe vertel ik dat mijn moeder en mijn partner?? Zij hebben er geen goed woord voor over wanneer ik hun vertel dat ik toch doorstart met mijn bedrijf en dat ik liever stop met mijn baan als ik toch iets moet opzeggen...

Ik maak nog even geen definitief besluit, want ik wil eerst eens kijken hoe alles de komende tijd gaan lopen, hoe ik me de komende maanden ga voelen en wat ik allemaal nog kan volhouden. Alles is nog zo vers na mijn diagnose.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je