{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welk type moeder ben jij?

Er zijn verschillende type moeders. Ik omschreef er een aantal. Bij welk/welke type/types hoor jij?

Afbeelding blog 'Welk type moeder ben jij?' Achtergrond blur afbeelding

Maandag deelde ik in mijn stories op Instagram www.instagram.com/morethanamom.nl wat de regels in mijn huis zijn als het om avondeten gaat. Het heeft hilarische reacties opgeleverd. Dit bracht mij op het idee om verschillende type moeders te omschrijven. In dit artikel zal je een aantal van de types lezen. Neem het vooral niet al te serieus, maar laten we er smakelijk om lachen. De types zijn natuurlijk wel lekker overdreven. ;-) En onthoud: De perfecte moeder bestaat niet, dus bij welk type jij ook behoort wees er maar lekker trots op!

De dictator

Zal ik dan maar beginnen bij het type waar ik toe behoor? Ik ben een echte dictator for sure. Een dictator heeft overal regels voor. Handen wassen bij binnenkomst, niet kliederen met eten, max. aantal minuten schermtijd per dag, denkt altijd vooruit en heeft negen van de tien keer last van minimaal één vorm van OCD. En ga zo maar door. De dictator houdt van duidelijkheid. Controlfreak is her middle name.

De picture perfect

Alles moet voor deze moeder ‘perfect’ zijn. Picture perfect moeders vind je voornamelijk op social media. Daar kunnen ze lekker hun o zo perfecte leventje showen. Niemand hangt graag de vuile was buiten, maar als jij een keer het avondeten een kwartier later op tafel heb gezet dan mag niemand dat ooit te weten komen. Want hey, je bent immers perfect.

De Loedermoeder

Deze is heel bekend. Loedermoeder staat nog net niet in de dikke van Dale. Een loedermoeder vindt alles best. Wil je avondeten met een Ipad voor je neus? Prima. Snoep als ontbijt eten? Why not. Wil je kind wat drinken en zit je net lekker onderuitgezakt op de bankt nadat je een glas Cola voor jezelf hebt ingeschonken? Geen stress. Jij geeft je kind dan gewoon even een slok van jouw Cola, zodat je niet hoeft op te staan en hij/zij stopt met zeuren. Kind blij, jij blij.

De timetable

Oftewel de schema moeder. Deze moeder heeft haar hele dag tot op in de puntjes uitgeschreven. Vanaf het moment dat zij haar ogen opent tot het moment dat zij haar ogen weer sluit. Deze moeder heeft ook een hele voorraad aan opvoedboeken in de boekenkast liggen die zij regelmatig doorbladerd en krijgt iedere maand een nieuwsbrief in de mail met alle informatie die bij de leeftijd van haar kind hoort. Alles gaat volgens schema’s en moet zij daar van af wijken? Dan kan je het beste bij haar uit de buurt blijven…

De onzekere

Deze moeder zijn wij allemaal wel eens. Een kind komt niet met een gebruiksaanwijzing, dus dat is niet meer dan logisch dat wij als moeder wel eens onzeker zijn. Schaam je hier alsjeblieft niet voor, want ook al merk je dit niet aan een ander wij hebben hier allemaal wel eens last van.

Nog meer verschillende types

Dit zijn een aantal van de verschillende types die ik heb omschreven. De rest vind je hier: http://www.morethanamom.nl/welk-type-moeder-ben-jij/ Laat je even weten bij welk/welke type/types jij hoort? Dat vind ik heel leuk!

Liefs,

Nova

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je