{{ message.message }}
{{ button.text }}

wel of niet op verjaardag?

De geschiedenis met de moeder van mijn vriend is een hele lange en een hele vermoeiende. De ouders van mijn vriend zijn al meer dan 25 jaar gescheiden trouwens. Met mijn schoonvader hebben we helemaal geen problemen. (kan de moeder van mijn vriend ook geen schoonmoeder noemen want dat is ze naar mijn gevoel niet).

De moeder van mijn vriend is een energiezuiger. Ze heeft het alleen maar over haar problemen en zeurt de hele tijd. Na 15 minuten ben je doodmoe, omdat ze alle energie uit je wegneemt. Ze praat eigenlijk alleen over haarzelf. En ze liegt over allerlei dingen. Ik ben niet de enige die dit voelt, iedereen doet dit. Mensen die haar niet kennen, proberen meestal na een paar minuten weg te komen bij haar, terwijl ze zich eerst nog afvroegen wat wij tegen die vrouw hebben.

Al met al zijn er veel dingen die storend zijn en we hebben al vaak dingen meegemaakt die teveel zijn om hier nu te gaan beschrijven.

Wat mij nog het meest stoort is dat wanneer er ergens een verjaardag is, (want dat is eigenlijk de enige keer dat we haar zien) ze tegenover andere doet alsof ze een hele goede band heeft met haar kinderen en ook met Neo. Nu zal ik je zeggen dat de laatste keer dat ze Neo heeft gezien in januari was, omdat dat de verjaardag van haar andere kleinzoon gevierd werd. Het jaar ervoor was met kerst en daarvoor in de zomer (weer tijdens een verjaardag).

Ze zegt dat ze belt om op bezoek te komen, maar ze belt nooit. Wij gaan er ook nooit heen omdat mijn vriend er echt niet op zit te wachten om daar op bezoek te gaan.

Bij de laatste verjaardag (in januari) toen we haar zagen en ze dus zei dat ze af wilde spreken, was het bij mij de laatste druppel. Ik heb toen tegen mijn vriend gezegd dat wanneer ze niet zou bellen, ze eigenlijk ook niet op de verjaardag van Neo hoeft te komen. Dit omdat ik het gevoel heb dat het haar allemaal niet interesseert (wat Neo betreft), maar dan wel een heel toneelspel opvoert als anderen erbij zijn. 

Het zal in ieder geval een grote opluchting zijn voor de hele familie, mocht ze niet komen op de verjaardag. Want iedereen ziet er de hele dag tegenop als ze weten dat ze haar gaan zien.

Ik vind de situatie zeker niet leuk, omdat mijn vriend wel een goede moeder verdient en ik graag een oma voor onze zoon zou willen (mijn ouder wonen in Hongarije, maar hebben Neo wel al vaker gezien dan de moeder van mijn vriend).

Zeker sinds we onze zoon hebben zijn we veel minder geduldig wat de moeder van mijn vriend betreft. Mijn vriend was er ineens helemaal klaar mee, maar ik zit er dan nog wat over in. Terwijl ik met mijn verstand heel goed weet dat ze het zelf schuld is dat haar kinderen niet bij haar op bezoek komen. Of haar liever niet op bezoek willen.

Het probleem is ook dat niemand haar de waarheid verteld over hoe ze over haar denken. Persoonlijk vind ik dat ook de taak van mijn vriend en niet van mij om te doen. Dus als ze belt om te vragen naar Neo's verjaardag, zal mijn vriend wel de waarheid moeten zeggen. En ik denk niet dat dat voor haar een prettig gesprek gaat worden.

Zucht....ik wilde dat het makkelijker was.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je