• Mama
  • Relatie
  • post

wel of niet op verjaardag?

De geschiedenis met de moeder van mijn vriend is een hele lange en een hele vermoeiende. De ouders van mijn vriend zijn al meer dan 25 jaar gescheiden trouwens. Met mijn schoonvader hebben we helemaal geen problemen. (kan de moeder van mijn vriend ook geen schoonmoeder noemen want dat is ze naar mijn gevoel niet).

De moeder van mijn vriend is een energiezuiger. Ze heeft het alleen maar over haar problemen en zeurt de hele tijd. Na 15 minuten ben je doodmoe, omdat ze alle energie uit je wegneemt. Ze praat eigenlijk alleen over haarzelf. En ze liegt over allerlei dingen. Ik ben niet de enige die dit voelt, iedereen doet dit. Mensen die haar niet kennen, proberen meestal na een paar minuten weg te komen bij haar, terwijl ze zich eerst nog afvroegen wat wij tegen die vrouw hebben.

Al met al zijn er veel dingen die storend zijn en we hebben al vaak dingen meegemaakt die teveel zijn om hier nu te gaan beschrijven.

Wat mij nog het meest stoort is dat wanneer er ergens een verjaardag is, (want dat is eigenlijk de enige keer dat we haar zien) ze tegenover andere doet alsof ze een hele goede band heeft met haar kinderen en ook met Neo. Nu zal ik je zeggen dat de laatste keer dat ze Neo heeft gezien in januari was, omdat dat de verjaardag van haar andere kleinzoon gevierd werd. Het jaar ervoor was met kerst en daarvoor in de zomer (weer tijdens een verjaardag).

Ze zegt dat ze belt om op bezoek te komen, maar ze belt nooit. Wij gaan er ook nooit heen omdat mijn vriend er echt niet op zit te wachten om daar op bezoek te gaan.

Bij de laatste verjaardag (in januari) toen we haar zagen en ze dus zei dat ze af wilde spreken, was het bij mij de laatste druppel. Ik heb toen tegen mijn vriend gezegd dat wanneer ze niet zou bellen, ze eigenlijk ook niet op de verjaardag van Neo hoeft te komen. Dit omdat ik het gevoel heb dat het haar allemaal niet interesseert (wat Neo betreft), maar dan wel een heel toneelspel opvoert als anderen erbij zijn. 

Het zal in ieder geval een grote opluchting zijn voor de hele familie, mocht ze niet komen op de verjaardag. Want iedereen ziet er de hele dag tegenop als ze weten dat ze haar gaan zien.

Ik vind de situatie zeker niet leuk, omdat mijn vriend wel een goede moeder verdient en ik graag een oma voor onze zoon zou willen (mijn ouder wonen in Hongarije, maar hebben Neo wel al vaker gezien dan de moeder van mijn vriend).

Zeker sinds we onze zoon hebben zijn we veel minder geduldig wat de moeder van mijn vriend betreft. Mijn vriend was er ineens helemaal klaar mee, maar ik zit er dan nog wat over in. Terwijl ik met mijn verstand heel goed weet dat ze het zelf schuld is dat haar kinderen niet bij haar op bezoek komen. Of haar liever niet op bezoek willen.

Het probleem is ook dat niemand haar de waarheid verteld over hoe ze over haar denken. Persoonlijk vind ik dat ook de taak van mijn vriend en niet van mij om te doen. Dus als ze belt om te vragen naar Neo's verjaardag, zal mijn vriend wel de waarheid moeten zeggen. En ik denk niet dat dat voor haar een prettig gesprek gaat worden.

Zucht....ik wilde dat het makkelijker was.

10 jaar geleden

Moeilijke situatie! Ik denk dat je duidelijk moet zijn. Als je contact hebt waarom dan zeggen dat ze niet op haar kleinzoon zijn verjaardag mag komen?? Misschien helpt het als jullie afspraken maken. Als praten niet helpt, dan helpt het misschien wel als jullie afspraken maken. Niet over jezelf praten, maar over andere zaken. Jullie moeten haar daar dan wel bij helpen. Dan krijg je verder ook geen discussie over haar leven want daar wordt niet over gepraat op de verjaardag. En laat het langs je heengaan dat ze het heeft over de hoeveelheid contact. Jullie (en waarschijnlijk ook de mensen om jullie heen) weten toch wel hoe het zit en ze zet alleen zichzelf hiermee voor gek.

10 jaar geleden

nou ja dat praten is juist het probleem. Dat is ook de reden waarom geen van de 4 kinderen het haar ooit gezegd heeft. Het ligt namelijk nooit aan haar. Ze is bij verschillende psychologen geweest, maar als die zeggen dat de problemen die ze heeft aan haar zelf liggen en ze dus iets moet veranderen, dan vind zij dat het niet zo is. Het ligt namelijk nooit aan haar. Snap je. De verjaardag wordt sowieso leuk. Ik laat dat niet verpesten door iemand anders =)

10 jaar geleden

Wat vervelend dat je zo'n schoonmoeder hebt. Ik heb daar zelf gelukkig geen last van, maar kan me wel voorstellen dat het niet leuk is. Het is inderdaad de taak van je vriend om er wat van te zeggen, maar misschien pakt dat wel heel positief uit en is ze er zelf helemaal niet zo bewust van dat ze zo doet. Misschien wordt ze wel wakker geschut als je vriend het gewoon eens eerlijk zegt en veranderd ze dan wel in de soort oma die jij/jullie voor ogen hebben. Ik hoop het voor je dat het uiteindelijk toch nog goed gaat komen, en dat je zoon een leuke verjaardag krijgt met of zonder oma.