Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Wel of geen kerstkaarten versturen?

Het is weer zo ver, kerst staat voor de deur en elk jaar weer heb ik het zelfde dilemma. Wel of geen kerstkaarten versturen.

Nu heb ik er dit jaar een dilemma bij. Als ik ervoor kies wel kerstkaarten te versturen wat voor kerstkaarten doe ik dan. Normaal gesproken kies ik kerstkaarten uit die ik super mooi vind. Liever een paar euro meer uitgeven dan van die lelijke dingen versturen.

Al een paar jaar grappen mijn man en ik erover, kerstkaarten te vesturen met ons in lelijke truien en de katten op de arm. Uitgevoerd hebben we het nooit. Maar nu heb ik met een kind opeens nog meer opties.

De lelijke truien foto met katten en nu ook een kind erop is natuurlijk een optie en wordt alleen maar leuker met baby erbij. Maar is wel wat werk. En waar haal ik de lelijke truien vandaan voor mijn man, Nino en mij? Naja dat is me te veel werk voor zo kort dag.

Dan heb ik mijn man voor zijn verjaardag een tekening gegeven van onze kleine familie gemaakt door een meisje wat super leuk kan tekenen. Dus wat ik net beschreven heb hierboven maar dan zonder de lelijke truien en getekend. Die kan ik ook op de kaart zetten, best amusant. 

Maar ik heb ook een fotoshoot laten doen van Nino en daar kan natuurlijk ook een kerstkaart van gemaakt worden. 

Als laatste optie heb ik ook nog een van die foto's te gebruiken van de fotoshoot met daarop nog iets van kerst getekend. Een kerstmuts bijvoorbeeld.

Ik ben benieuwd, wat gaan jullie doen en wat zouden jullie het leukst vinden om zelf te krijgen van de opties hierboven? Ik ben er nog niet uit.

9 jaar geleden

Ik maak met mijn dochter kerstkaarten voor opa en oma's en de tantes. Laat haar mooi krassen en ik knip er dan een kaart uit en plak er een 'Fijne feestdagen' sticker op. Vinden ze toch wel erg leuk en mijn dochter haar 'kunstwerken' hebben weer een doel.

9 jaar geleden

ik heb ook een hekel aan verplichtingen en heb ook genoeg jaren daarom niks verstuurd. Maar ik vind het wel erg leuk dus heb zoiets van ik verstuur ze toch. Maar ik verwacht totaal niks terug. Wel of geen kerstkaart even goede vrienden. Mensen die daar aan vast houden of iemand om je geeft of niet door het krijgen van een kerstkaart heeft zijn prioriteiten niet helemaal op een rijtje denk ik. Je weet wel wie om je geven als het goed is.

9 jaar geleden

Wij versturen (al jaren) geen kaartjes, vind het klingklare onzin. Dan krijg je scheve gezichten wie er wel of geen kaartje gheeft ontvangen. Dan nog al die kaartjes van mensen die je de hele jaar door voor stond uitmaken en nu scheinheilig een kaartje sturen. Ik doe er niet aan mee. Degene die ik oprecht alles wens, die zie ik rond die tijd of bel ik op.

9 jaar geleden

Haha ja he :) heerlijk kaartjes krijgen en versturen. Ik heb ook lange tijd heel actief mee gedaan met postcrossing. Dan stuur je kaartjes naar wildvreemde mensen in heel de wereld (je kunt van te voren wel hun profiel zien) en je krijgt ook kaartjes uit heel de wereld terug. In het begin gaat het langzaam omdat je een soort krediet moet opbouwen maar op een gegeven kreeg ik bijna elke dag kaartjes in de bus :)