{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weg met die zwangerschapskilo's!

Afbeelding blog 'Weg met die zwangerschapskilo's! ' Achtergrond blur afbeelding

Negen maanden geleden ben ik bevallen van een pracht zoon. Ik was 16 kilo aangekomen, niet verschrikkelijk veel, maar toch. Ik was voor de zwangerschap al te zwaar, dus elke kilo was er 1 teveel. Na de borstvoedingsperiode en de 6 weken sportvrije weken wilde ik er toch wel tegen aan gaan. Weg met die buik en die onderkin! Ik ging nog beter op mijn eten letten en besloot te gaan sporten. Het eerste lukte wel, maar ik moet eerlijk toegeven dat het sporten niet echt ging. Nou ja, ik deed het gewoon helemaal niet. Misschien kunnen andere moeders het beamen maar ik had er gewoon geen tijd voor. En was er tijd, dan was ik zo moe dat ik liever mijn bed in dook of me eigen op de bank nestelden. Het afvallen schoot ook niet echt op en tot mijn schrik kwam ik zelfs aan. Ik besloot het drastischer te doen en ging maaltijdshakes gebruiken. Niet voor een langere tijd, maar om een goede start te maken. Maar weer ging er nog geen ons vanaf.. Zou het dan toch aan het sporten liggen? Nou ja, het niet sporten.

Doordat ik meerdere vagen klachten had, ben ik naar de huisarts gegaan. Om een lang verhaal kort te houden: na bloedonderzoek bleek dat mijn schildklier te traag werkt. Ik werd dus niet gek. Ik kreeg medicatie en na 6 weken die gebruikt te hebben, ging er eindelijk wat gewicht vanaf. Resultaat:  nu alweer 4,7 kilo lichter! Niet super veel en heel hard gaat het niet, maar dat hoeft ook niet van mij. Het gaat er in ieder geval vanaf. Ik ben ook gaan 'sporten'. Elke dag sta ik zeker een half uur/drie kwartier op de wii fit. Ik kan dit doen als mijn zoontje bij mij ligt te spelen of ligt te slapen. En het is leuk om te doen waardoor het goed vol te houden is. Op dus naar de overige 14 kilo's!

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je