{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weg met die hormonen!

''het idee al die hormonen in mijn lijf''

Afbeelding blog 'Weg met die hormonen!'

Een spiraal , de pil , een prikpil etc etc wie kent ze niet?


Ik heb zelf jaren een pil gehad, vanaf dat ik 14 jaar was.  De eerste keer ongesteld is al een heel ding ''SPANNEND'' want je bent een echte vrouw en geen meisje meer, althans volgens mijn moeder.  en toen begonnen ze over de ''PIL'' ik vond het allemaal raar en wilde er niets van weten.. ik vond ongesteld worden al niet leuk.. en dan moet je aan een pil, om een eventuele zwangerschap te voorkomen of de klachten te verminderen rondom je menstruatie. Ik was daar helemaal nog niet mee bezig, maar goed toch ga je dan met moeders mee naar de dokter om uitleg te krijgen over anticonceptie .. (ik weet het nog als de dag van gister) na enig uitleg ook met ook op Mn giga acne die ik toen had was ik er over uit dat ik een pil zou nemen die ook geschikt was voor het acne wat ik had en ook werkend was tegen zwangerschap en evt extra kwaaltjes, welbekende diane, na jaren prima ervaringen kwam ik er na een lange tijd toch achter dat een pil niet altijd goed is, ik begon ook rare kwaaltjes te krijgen en las vaak over trombose en dat soort narigheid, ik ben over gegaan naar een andere pil minder sterk. tot ik zwanger raakte van onze zoon Vince door mijn pil heen!  Ja het kan het kan zeker!  Al met al waren wij helemaal blij met de komst van onze zoon, maar de pil die kwam er bij mij niet meer in. Ik voelde mij zo veel fijner zonder merkte het in mijn gedrag mijn humeur mijn lijf en kwaaltjes, het was natuurlijk wel na de bevalling dus ik zat nog onder de hormonen van de zwanger schap, maar ik was er al zeker van dat ik nooit meer een pil zou nemen. Ik ben toen gaan informeren naar een spiraal een koper of mirena spiraal, het is uiteindelijk de mirena geworden. Ik heb daar geen last van gehad geen pijn of nare klachten enkel af en toe een doorbraak bloeding van 1 dag in de maand, verder was ik er zeer tevreden over.


Eenmaal toen we besloten voor een tweede kindje te gaan en ik het spiraal liet verwijderen ging het snel na een maand was ik zwanger van Tess. En eenmaal na de bevalling besloot ik door de fijne ervaring weer voor de mirena spiraal te gaan.     Helaas beviel het dit keer niet zo als de vorige ik kreeg steeds veel pijn bij me baarmoeder/eierstokken soort pijnlijke na weeën leek het steeds, ik kon soms niet dan even liggen en wachten tot de pijn gezakt was.. natuurlijk ben ik naar de arts geweest en is er gekeken .. ze zagen dat mijn spiraal niet helemaal goed zat en tijdens het onderzoek met echo besloot ik hem meteen er uit te laten halen, ik had al weken veel pijn en ook mijn humeur was niet op zijn best kreeg vage kwaaltjes en ook werd ik dit keer gewoon ongesteld.  Mijn keus was dus snel gemaakt, eruit met dat ding!                    

Ik besloot eerst voor mijn zelf geen rotzooi meer te nemen of in mijn lijf te willen, geen hormonen geen spullen die er niet in thuis horen.. waarom zou ik niet juist menstrueren het hoort er bij het is de natuurlijke gang... ben ik er blij mee ? NEE tuurlijk niet .. ik heb ook geen zin in die maandelijks #momzilla modus die heerlijke rodezee die pijn .migraine ... (eetbuien ja hoor die vind ik wel prima) dus nee niet mijn favoriete week in de maand, maar ik wilde het toch zijn gang laten gaan en vooral niet meer dingen in mijn lijf te stoppen, die ook echt niet altijd gezond zijn voor je lijf!

Samen met mijn partner hebben we dit besluit genomen. En tuurlijk zijn er alternatieven zonder hormonen maar dat wil ik niet meer gelukkig bestaan er rubbertjes .. en is er altijd nog een weg voor een man .. die keuze maken wij ook niet zomaar natuurlijk maar wie weet een keus voor later.

Ik vind het heerlijk zo zonder hormonen in mijn lijf, ik merk wel degelijk verschil zo zonder pil of spiraal.  Er zullen ongetwijfeld wel positieve verhalen zijn of vrouwen die er wel voor kiezen dat mag ook natuurlijk ik keur het niet af! Maar dit is mijn ervaring die ik er mee heb en het bevalt me prima!


Pure_momlife_

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je