{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weet jij hoeveel insecten er echt rondlopen in je huis?

Waarschuwing: het zijn er meer dan je denkt...

Afbeelding blog 'Weet jij hoeveel insecten er echt rondlopen in je huis?'

Krijg je de kriebels bij het zien van een spin in je huis? Je bent vast niet de enige vrouw die gillend op de tafel springt. Maar uit onderzoek blijkt dat het in huis stikt van de kleine krioelende beestjes.

Mede bewoners

Gemiddeld leven er in een woning namelijk meer dan honderd soorten spinnen, luizen, muggen en kevers. En het maakt niet uit hoe schoon je huis is of dat er bijvoorbeeld in huisdieren in huis wonen. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in Scientific Reports.

Begane grond

De grootste verscheidenheid aan kleine kruipers zijn te vinden in huizen op de begane grond met veel deuren en ramen. Ook zijn er meer insecten in huizen met hoogpolig tapijt dan in woningen met laminaat.

Kelder

En hoewel je misschien denkt dat mieren en kakkerlakken zich het meeste ophouden in de keuken, blijkt dat deze even zo vaak in de slaapkamer te vinden zijn. De kelder, met zijn vochtige klimaat en weinig daglicht spant de kroon. In deze ruimte leven vaak nog meer geleedpotigen. Dat zijn dan ook de soorten die kunnen overleven als er niet veel voeding voorhanden is zoals kruimels en huidcellen.

Kat versus hond

Opvallend is dat in huizen waar een kat woont, minder insecten worden aangetroffen dan de huizen waar een hond leeft. Dit komt waarschijnlijk omdat katten nog wel eens op insecten jagen, waar honden ze liever links laten liggen.

Bron: nu.nl


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je