Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • post

Ze gaan toch thuiszitten

Rechter Jerzy Luiten vindt dat arbeidsongeschikte Turkse vrouwen recht hebben op minder arbeidsongeschiktheidsuitkering omdat ze toch vanaf hun 26e thuis gaan zitten...

"De rechtbank acht het redelijk te veronderstellen dat [C], als vrouw in Nederland en gegeven haar culturele achtergrond en persoonlijke omstandigheden, een partner zou hebben gevonden en rond haar 26e levensjaar (in het jaar 2019) kinderen zou hebben gekregen. Gezien de huidige en te verwachten economische situatie, ook in de kinderopvang, is het redelijk te veronderstellen dat [C] in verband met de geboorte van haar kinderen gedurende 10 jaar niet zou hebben gewerkt en vervolgens vanaf haar 36e levensjaar tot haar 67e levensjaar, conform de door Reaal (de verzekeraar, red.) voorgestelde 50% ofwel 20 uur per week werkzaam zou geweest."

Dit betreft een meisje van nu 20 jaar van Turkse afkomst. Zij kreeg in 2003 een ernstig ongeluk, werd aangereden, en heeft sindsdien een hersenbeschadiging. Verzekeraar Reaal heeft tot dusver niets uitbetaald. Uiteindelijk heeft een advocaat zich hard gemaakt en deze zaak voor de rechter gekregen. Bovenstaande was de uitspraak van deze rechter. Geen bejaarde man, maar een nog jonge vader van een gezin volgens zijn facebook.

Ik heb een paar jaar geleden in deeltijd een juridische opleiding afgerond. Opvallend was de grote hoeveelheid allochtone meiden op deze opleidingen. Zeer serieus, zeer gemotiveerd. Deze man lijkt van mijn leeftijd. Hoe kan hem dit niet zijn opgevallen!

Ik weet niet wat ik schandelijker vindt: de verzekeraar die dit gezin zolang laat wachten op een fatsoenlijke vergoeding, of deze uiteindelijke uitspraak. Ik ben echt geshoqueerd. Ik begrijp vaak niets van het rechtssysteem maar dit is wel weer een nieuw dieptepunt. Wat vinden jullie?

Zie hier de link:

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/lees-hier-de-omstreden-uitspraak-van-de-rechter

10 jaar geleden

Fijn om je leven zo zwart wit voor je uitgestippeld te zien! Not!!! Ik neem aan dat de rechter onderzoek heeft gedaan en uitgaat van gemiddelde cijfers van het CBR. Maar het mag best veel genuanceerder! Uitbetaling volgt vaak pas als het slachtoffer 'uitbehandeld' is. Maar in dit geval zal ze levenslange zorg nodig hebben verwacht ik! Trieste situatie hoor! Krijgen de ouders ook smartegeld? Wat moet dat een hel zijn, je kind nog zo jong en dan haar leven compleet verwoest! gelukkig krijgt ze het zelf waarschijnlijk allemaal niet zo mee.....

10 jaar geleden

Triest. Helaas weet ik dat uitspraken na ongevallen soms tientallen jaren duren. Om de eenvoudige reden dat men niet meer uit wil betalen dan nodig is....men hoopt dat mensen herstellen..... Maar de uitspraak en de aanname daarin.....gatver!

10 jaar geleden

Wat erg!

10 jaar geleden

Met dit soort berichten hoop ik altijd dat het nep is, maar gezien de oorsprong van het bericht, zal het wel waar zijn. Erg triest!