{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ze gaan toch thuiszitten

Rechter Jerzy Luiten vindt dat arbeidsongeschikte Turkse vrouwen recht hebben op minder arbeidsongeschiktheidsuitkering omdat ze toch vanaf hun 26e thuis gaan zitten...

Afbeelding blog 'Ze gaan toch thuiszitten' Achtergrond blur afbeelding

"De rechtbank acht het redelijk te veronderstellen dat [C], als vrouw in Nederland en gegeven haar culturele achtergrond en persoonlijke omstandigheden, een partner zou hebben gevonden en rond haar 26e levensjaar (in het jaar 2019) kinderen zou hebben gekregen. Gezien de huidige en te verwachten economische situatie, ook in de kinderopvang, is het redelijk te veronderstellen dat [C] in verband met de geboorte van haar kinderen gedurende 10 jaar niet zou hebben gewerkt en vervolgens vanaf haar 36e levensjaar tot haar 67e levensjaar, conform de door Reaal (de verzekeraar, red.) voorgestelde 50% ofwel 20 uur per week werkzaam zou geweest."

Dit betreft een meisje van nu 20 jaar van Turkse afkomst. Zij kreeg in 2003 een ernstig ongeluk, werd aangereden, en heeft sindsdien een hersenbeschadiging. Verzekeraar Reaal heeft tot dusver niets uitbetaald. Uiteindelijk heeft een advocaat zich hard gemaakt en deze zaak voor de rechter gekregen. Bovenstaande was de uitspraak van deze rechter. Geen bejaarde man, maar een nog jonge vader van een gezin volgens zijn facebook.

Ik heb een paar jaar geleden in deeltijd een juridische opleiding afgerond. Opvallend was de grote hoeveelheid allochtone meiden op deze opleidingen. Zeer serieus, zeer gemotiveerd. Deze man lijkt van mijn leeftijd. Hoe kan hem dit niet zijn opgevallen!

Ik weet niet wat ik schandelijker vindt: de verzekeraar die dit gezin zolang laat wachten op een fatsoenlijke vergoeding, of deze uiteindelijke uitspraak. Ik ben echt geshoqueerd. Ik begrijp vaak niets van het rechtssysteem maar dit is wel weer een nieuw dieptepunt. Wat vinden jullie?

Zie hier de link:

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/lees-hier-de-omstreden-uitspraak-van-de-rechter

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je