{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weer op goede voet met de oppas!

Nadat ik de oppas betrapte met rommelen in mijn spulletjes, had ik het laten gaan. Toch zat het me niet lekker en nodigde haar uit.

Afbeelding blog 'Weer op goede voet met de oppas!'

Ik nodigde haar uit voor een kopje thee na school. Eva en Emma konden lekker in de speeltuin spelen en zo kon ik haar toch nog even spreken over het ongemakkelijke voorval. 

Want ik ben heel blij met haar, de kinderen zijn dol op haar en ze kan erg vaak oppassen als we het vragen. Ook is de klik er. Jammer als het door zo'n incidentje (ze rommelde in mijn spullen toen ik eerder thuis kwam) voorbij is. 

Daarom maar even een kort gesprekje. Het begon ongemakkelijk, na een knuffel aan de meisjes gegeven te hebben vroeg ik haar te gaan zitten en pakte ik twee koppen thee. 

''Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, het is niet de bedoeling dat je in onze spulletjes snuffelt als je aan het oppassen bent. Maar ik neem het je niet kwalijk. Je bent er zelf ook van geschrokken zag ik...''

Uhm, ja. Sorry. Ik weet ook niet waarom ik het deed. Ik baal ervan. Sorry. 

''Weetje, zullen we het bij deze afsluiten? Ik ben heel blij met je als oppas en vertrouw je nog steeds, kan dat?''

Ja tuurlijk. Ik wil ook graag blijven oppassen.

''Zand erover? En wat dacht je van een ophoging van 0,50 cent per uur? Zo heb je sneller een nieuwe laptop bij elkaar gespaard en hoef je je niet te vervelen als de meiden op bed liggen...''

Zo, wat ben ik blij dat we dit gesprek gehad hebben. Want het bleef een beetje ongemakkelijk. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je