{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weer in shape na de bevalling

Afbeelding blog 'Weer in shape na de bevalling'

Negen maanden lang trek in de gekste dingen en op de vreemdste momenten. Voor je gevoel eet je de hele dag door. De kilo’s vliegen er, met name de laatste weken nog flink aan. Met een gewichtstoename van 18 kilo bij de eerste en 17 kilo bij de tweede lag ik toch echt wel iets boven het gemiddelde.

Dan is daar de bevalling. Met de baby, het vruchtwater, de placenta, enz. ben je meteen een aantal kilo kwijt. Tel daarbij nog wat vochtverlies in de eerste dagen na de bevalling bij en na een aantal dagen ben je flink wat kilo’s kwijt. Maar dan, die laatste kilo’s!

Het gevecht kan beginnen. De eerste weken na de bevalling ben je blij dat je alles goed op een rijtje krijgt en moet je niet denken aan al te veel lichamelijke inspanning. Na een paar weekjes wil je toch wel iets doen om je conditie te verbeteren en ga je wat wandelen met de kinderwagen.

Langzaam leef je toe naar het moment van de nacontrole waarop je hopelijk groen licht krijgt om weer wat aan sport te gaan doen. Als de arts of verloskundige aangeeft dat er geen redenen meer zijn om niet te gaan sporten, kun je het weer gaan oppakken.

Nu, 11 weken na de bevalling van de tweede, zit ik iedere dag in de sportschool. Inmiddels ben ik zo’n 6 weken bezig en 5 kilo afgevallen. Ik ben lichter dan voor de zwangerschap en voel me top. Ik pas weer in kleren die ik jaren geleden al in de kast heb gelegd in de hoop dat ze me ooit weer zouden passen. Binnenkort moet ik weer aan het werk en dan zal het moeilijker vol te houden zijn. Gelukkig heb ik dan al een goede start gemaakt en kan ik het misschien ook bijhouden met bijvoorbeeld 4x per week sporten.

Hoe zijn jullie het gevecht met de kilo’s aangegaan? Pasten jullie al snel weer in je normale kleren? Hoe lang duurde het tot je weer op je oude gewicht zat?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je