Snap
  • Mama
  • Gezond
  • post

Weer in shape na de bevalling

Negen maanden lang trek in de gekste dingen en op de vreemdste momenten. Voor je gevoel eet je de hele dag door. De kilo’s vliegen er, met name de laatste weken nog flink aan. Met een gewichtstoename van 18 kilo bij de eerste en 17 kilo bij de tweede lag ik toch echt wel iets boven het gemiddelde.

Dan is daar de bevalling. Met de baby, het vruchtwater, de placenta, enz. ben je meteen een aantal kilo kwijt. Tel daarbij nog wat vochtverlies in de eerste dagen na de bevalling bij en na een aantal dagen ben je flink wat kilo’s kwijt. Maar dan, die laatste kilo’s!

Het gevecht kan beginnen. De eerste weken na de bevalling ben je blij dat je alles goed op een rijtje krijgt en moet je niet denken aan al te veel lichamelijke inspanning. Na een paar weekjes wil je toch wel iets doen om je conditie te verbeteren en ga je wat wandelen met de kinderwagen.

Langzaam leef je toe naar het moment van de nacontrole waarop je hopelijk groen licht krijgt om weer wat aan sport te gaan doen. Als de arts of verloskundige aangeeft dat er geen redenen meer zijn om niet te gaan sporten, kun je het weer gaan oppakken.

Nu, 11 weken na de bevalling van de tweede, zit ik iedere dag in de sportschool. Inmiddels ben ik zo’n 6 weken bezig en 5 kilo afgevallen. Ik ben lichter dan voor de zwangerschap en voel me top. Ik pas weer in kleren die ik jaren geleden al in de kast heb gelegd in de hoop dat ze me ooit weer zouden passen. Binnenkort moet ik weer aan het werk en dan zal het moeilijker vol te houden zijn. Gelukkig heb ik dan al een goede start gemaakt en kan ik het misschien ook bijhouden met bijvoorbeeld 4x per week sporten.

Hoe zijn jullie het gevecht met de kilo’s aangegaan? Pasten jullie al snel weer in je normale kleren? Hoe lang duurde het tot je weer op je oude gewicht zat?

10 jaar geleden

wow respect! Ik had er welgeteld 28 kilo bij aan zitten. nu bijna 16 weken na de bevalling zitten er zeker nog kilos aan die er best wel af mogen! ik loop hard ik rij paard maar kan me er niet toe zetten om naar de sportschool te gaan.. ik werk onregelmatig en voor het moederschap kreeg ik het amper rond om en te werken en naar de sportschool te gaan. Wel is mn lichaam beter in proportie dan voor mn zwangerschap en iedereen vraagt me wel of ik lichter ben dan voor de zwangerschap. als ik dan zeg dat ik toch echt nog wel een kilo of 8 te gaan heb voor ik op mn oude gewicht zit en ik er dan ook nog wel een paar af wil hebben kijken ze me raar aan. maar tis echt zo.. ik zit nu nog dik in de 90 kilo :"(

10 jaar geleden

Ik heb me aangemeld bij Anytime fitness, een sportschool waar je 24 uur per dag terecht kunt. Mijn man werkt wisselende diensten. Als hij vrij heeft of een late dienst sta ik rond 6 uur op en ga sporten. Ik ben dan rond 8 uur/ half 9 weer thuis. Mijn oudste ligt dan nog bij papa in bed als ik thuis kom en de jongste ligt nog te slapen. Als mijn man vroege dienst heeft, dan ga ik meteen als hij thuis is (rond 4 uur) en dan ben ik voor het eten weer thuis. Een enkele keer passen mijn ouders op als ik ga. Ij moet wel zeggen dat het alleen maar mogelijk is, omdat ik zo veel steun van mijn man en ouders krijg, anders zou het niet lukken.

10 jaar geleden

Zo ik wou dat ik de tijd kon vinden om elke dag in de sportschool te zitten.....hoe doe je dat? Ik was bij Megan 15kilo aangekomen en die waren er 6wkn na de bevalling weer af en die zijn er af gebleven. Bij Suzannah heb ik HG gehad en ben zelfs opgenomen in het ziekenhuis omdat ik uitgedroogd was. Ik was na de bevalling 5kilo onder zijn start gewicht.....maar omdat ik toen weer normaal ging eten vlogen de kilo's er toen pas echt aan. Ik zit nu 3kilo boven mijn start gewicht en die krijg ik er met diëten niet af. Ik hoop dat, als Megan naar school gaat in oktober, ik wat meer tijd krijg om wat te gaan sporten want ik mis het zeker wel hoor.