Snap
  • Mama
  • post

Weer aan het werk

Het leek nog zo ver weg: die eerste werkdag na je verlof, maar daar is hij dan toch gekomen. Bij mijn tweede zwangerschap ben ik met 21 weken al uitgevallen in verband met harde buiken. Na meer dan 7 maanden (!) thuis te zijn geweest was de drempel dan ook behoorlijk hoog. Al twee weken voor ‘de grote dag’ ben ik in mijn hoofd bezig met vragen als ‘Zal alles wel goed gaan bij de oppas?’ ‘Gaan opa en oma de kinderen niet te veel verwennen als wij er zelf niet bij zijn?’ ‘Hoe zal mijn oudste ermee omgaan als ik weer aan het werk ben, die is er nu zo aan gewend dat mama thuis is?’

Papa kijkt er stiekem wel al een tijdje naar uit: mama de deur uit, lekker tutten samen met de kids. Ik zie echter ook voor me dat de oudste niet op tijd op school afgeleverd wordt, omdat pap niet heel goed is in time-management.

Voordat je het weet zit de eerste week er al weer op. Alles is op rolletjes gegaan. Je zit zelf weer in het ritme en geniet van het gezelschap van volwassenen, de kinderen vinden het heerlijk om eens zonder mama naar opa en oma te kunnen en ze hebben genoten van de dag met papa samen.

10 jaar geleden

Heel fijn dat het zo goed is gegaan!

10 jaar geleden

Wat fijn dat je weer lekker gewerkt hebt. Het is inderdaad gek, je eerste werkdag. Ondanks dat je weet dat alles heus wel goed zou gaan denk je er toch de hele dag aan... Ik vind persoonlijk dat het heel goed is om (als het natuurlijk kan) weer aan het werk te gaan. Je wordt daardoor ook wat makkelijker met je kindje (mijn ervaring). Mijn zoontje (10 maand) speelt en slaapt moeiteloos bij anderen. Het klopt wel wat je zegt, op het moment dat je met verlof gaat lijkt het nog heeeeeeeeeeel lang te duren voor je weer moet werken, maar eenmaal bevallen gaat het veel te snel. Succes met je kleintje! Geniet van de dagen dat je lekker kan werken, zo ben jij even op een andere plek, bij andere contacten enz.