{{ message.message }}
{{ button.text }}

Week 1 10-17 oktober 2015

Een weekje in ons bijzondere leven, met al zn rare hobbels. Lees je gezellig mee?

Afbeelding blog 'Week 1 10-17 oktober 2015' Achtergrond blur afbeelding

Een weekje meekijken in ons leven. Niet zoals bij anderen, maar tegelijk toch hardstikke gewoon :)

Op zaterdag is het altijd een drukke boel bij ons. Dat is deze keer niet anders. We sliepen uit, aten wentelteefjes en trokken respectievelijk oude kleding aan, en een scoutfit.Mijn man en ik gingen een berg oude troep wegbrengen en wat sloophout. Zoon ging naar de Verkenners, want scouting is helemaal zijn ding. Zijn troep won de Regionale Scoutwedstrijden in onze regio dit jaar!! Hij was er als eerstejaars verkenner nogal beduusd van.

De berg troep storten had wat voeten in de aarde, want manlief is pas 2 weken geleden geopereerd (ook zijn galblaas moest eruit. Echt veel tillen mocht nog niet)en dus kwam t meeste op mijn nekje terecht. Maar wat luchtte t op in huis. In mei hebben we 2 muren gesloopt in ons huisje, en dat puin mag je hier maar per kuub storten, en meer past er ook niet in onze auto, plus dat we niet elk weekend konden om wat voor reden dan ook. Maar nu is bijna alles weg. HEERLIJK! Niet dat daarmee ons huis opgeruimd is...verre van dat. Geduld is een niet zo schone zaak hier.

Hierna deden we nog wat boodschappen. Ik voelde me verraden... Bij appie stond een standje, ze deelden yoghurt uit, met cruesli, nou ben ik groot fan (van cruesli en yoghurt), en ik had zoals altijd best een beetje zin in een hapje van t een of ander.... En dan krijg je me een klap in je gezicht....Hoe kunnen ze dat verkopen als yoghurt. Gatsie.....en dan nog kokos erin doen ook....IEDEREEN weet, kokos is alleen lekker als je t verzuipt in een kilo chocola...

Bij thuiskomst deed ik een dutje, keek nog een aflevering van Once upon a time en begon aan de mihoen met kip,paprika champignons en prei. Na het eten schonk ik mezelf nog een drankje in (2 zelfs) en keek ik nog wat van mn serie,hierna ging ik maar eens naar bed.

Zondag hadden we een verjaardag aan de andere kant van t land, leuk en gezellig, maar een uur in de auto is voor mij een crime, zeker als ik nog gesloopt ben van de dag ervoor, maar een dikke pijnstiller erin, en gaan met die banaan. Het was inderdaad gezellig :) Maar ik viel compleet stuk in mn bed, en kwam er maandag dan ook uit alsof er een vrachtwagen over me heen was gereden en toen achteruit nog een keer.

Alles kraakte en ik voelde me allesbehalve lekker. En dat betekent hallo bedje..na het ontbijt smeren voor zoon dook ik nog even terug mn bed in maar toen ik later wakker werd voelde ik me nog net zo, dus ik keek nog maar wat series weg, deed stompzinnige facebookspelletje, kletste wat met vriendinnen die net zo sneu zijn als ik en ging met manlief mee naar t ziekenhuis om zijn hechtingen te laten verwijderen. De laatste dagen ben ik wat depri, maar de zon komt langzaam aan weer door. Zoon had dansles. De mannen aten Rijst met kip en mais, en ik at een bakje yoghurt want meer was echt te veel...dat krijg je als je te moe bent om te eten... De keuze maken om te koken voor je gezin, en dan zelf maar wat yoghurt te eten omdat je te moe bent om te kauwen.

Dinsdag stond ik op met een redelijk humeur, en ook fysiek ging t best ok, wat inhield dat ik de keuken maar eens grondig sopte, waarmee ik dik over mn grenzen ging, en uiteindelijk weer op de bank lag....onder een dekentje want mn temperatuur schommelde als een idioot...Zoon had coaching voor zn huiswerk.We aten wraps met kip en salade. Ik at er nog 2 chocotoffs na, maar voelde dat mn kaak al een stukje uit de kom schoot, dus liet  ik t daar maar bij.

Woensdag begon manlief weer met werken, dus 2 ontbijtjes en lunchpakketten, maar zodra de heren t huis verlaten hadden riep mn bed me zachtjes terug...Ik stond uren later weer op, uitgerust, maar met nog steeds de migraine die me al 3 dagen plaagde...dus een bakje cruesli gegeten, en toch maar een emmer sop gepakt, want ik was nog niet klaar in de keuken :)  Ik was net klaar met een dweilen, toen ik me verkeerd omdraaide en zo uitgleed, plat op mn rug, midden in de nattigheid. In dit soort gevallen volg ik altijd mijn eigen protocol, namelijk eerst eens vaststellen wat er pijn doet, of er dingen uit de kom zijn...en dan sta ik langzaam op...Alles leek prima te zijn op wat blauwe plekken na dan...tot ik opstond, hoofdpijn werd erger, misselijk, duizelig, de wc was gelukkig vlakbij anders had ik opnieuw kunnen dweilen. 

Ik mailde manlief of hij even wat boodschapjes wilde doen, want dat zag ik echt niet zitten. Nadat hij mijn mail zag incl de vele spelfouten belde hij met het dringende verzoek of ik de huisarts even wilde bellen...De huisarts kent me gelukkig, dus 1 belletje verder kreeg ik bedrust voorgeschreven met de mededeling als t erger word bellen, desnoods midden in de nacht...Lig je dan, weer...voor de verandering op de bank...hersenschudding...joepie. Die avond aten we hamburgers. Ik lag de hele avond plat op de bank en deed weinig meer dan The Good Wife kijken. In bed las ik nog een stukje van het boek waar ik in bezig ben,

Ik viel moeilijk in slaap na al die inactieve dagen, maar werd uiteindelijk donderdag redelijk wakker. Ontbijt,Lunch...mannen weg, naar de huisarts voor die pijn in mn hoofd, toch maar door naar t ziekenhuis, en ja, t blijkt inderdaad een flinke hersenschudding. En ik maar denken dat  je niet kan schudden wat je niet hebt ;) Ziekenhuis-arts zei me dat ik plat mocht (MOEST) gaan liggen en vooral niks moest doen. Daar ben ik hardstikke goed in , dus check ;)

Om eerlijk te zijn, dit is niet de 1e keer dat ik zo uitglijd in de keuken, het is al de 2e keer in een jaar, maar vorige keer stond de muur er nog, en kwam ik vol op een kastje terecht...

Toen ik mn telefoon weer aanzette na mn ziekenhuisbezoekje, kwam ik erachter dat mijn man me al de halve ochtend aan t bellen was. En bij thuiskomst, ook meerdere mails... dan is t dringend... Blijkt zoonlief zijn jas en regenjas thuis te hebben gelaten, maar hij was op brugklaskamp... Dus man kwam van zn werk thuis om die spullen na te brengen, want ik zag t niet zitten om nog een keer de deur uit te gaan. We deden meteen ook wat boodschappen waarna ik mn bank weer opzocht. Wat tv gekeken, en toen maar gezorgd voor iets te eten, we aten kip tandoori met aardappeltjes en worteltjes. Ik voelde me nog steeds beroerd, hoofdpijn en misselijk, dus na nog wat tv was t tijd voor bed.

Vrijdag bleef ik de hele dag op mn bank hangen... ik las 2 boeken, haakte een kwart omslagdoek, en keek een stuk of 8 afleveringen tv. Toen manlief thuiskwam deden we weekendboodschappen en kookte ik, dit keer kip met een korstje, en gebakken aardappels, groente bleef vergeten in de koelkast. Slapen lukte niet echt, dus haakte ik nog maar een stuk van de omslagdoek. Het word een kerstkadootje voor mijn man zn oma.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je