Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

We wonen er al langer dan 10 jaar....... maar toch...

We wonen al langer dan 10 jaar in Brabant...... maar tot nu toe waren we nog nooit bij de carnavalsoptocht geweest.

Eigenlijk erg hè?!

Al langer dan 10 jaar wonen we nu in Brabant, maar tot dit weekend hadden we nog nooit een carnavalsoptocht gezien....

Het moest er een keer van komen....

Mijn vriend en ik komen beide uit Noord Holland en daar was de carnaval nooit zo groots. Toen we ongeveer 10 jaar geleden hierheen verhuisden in verband met werk, hebben we altijd gezegd dat we een keer naar de optocht zouden gaan, maar al die jaren was er wat. In het begin werkte ik nog in een winkel en omdat ik er toch niet mee opgegroeid was, wilde ik altijd wel werken met carnaval. De jaren daarna werd ons zoontje geboren en zijn zusje en hadden we nog altijd een goed excuus ;) Eigenlijk tot dit jaar, waren we (ons zoontje, zijn zus en ik) altijd in het carnavals weekend jarig en konden we dus niet naar de optocht toe.... Telkens hoorden we al, dat de optocht in Prinsenbeek, toch wel de mooiste en leukste van allemaal is...... Daar moesten dan toch echt wel een keer naartoe.

Gister en vandaag was het dan zover.....

Gister zijn we met vrienden en hun dochtertje naar de kinderoptocht geweest. Super leuk om te zien hoe iedereen is uitgedost! Iedereen die zo de moeite doet om er zelf mooi uit te zien en die wagens.... De kinderen hadden die dag daarvoor carnaval gevierd op school en vonden dit erg leuk, wel erg wennen met de harde muziek. Vandaag was het zo mooi weer dat we er helemaal klaar voor waren om naar de grote optocht te gaan. Om 13.00 uur zou deze beginnen, dat duurde een half uur langer, maar dan heb je ook wat!! We hebben het uiteindelijk 2.30 uur uitgehouden om te blijven staan, hebben de prachtigste en grootste wagens gezien, maar toen waren de kinderen doodop en ik kon niet meer op mijn benen staan. Toen zijn we lekker naar huis gegaan en hadden we het toch eindelijk eens meegemaakt.

En nu......?

Volgend jaar verkleed??? Wie weet hihi......

10 jaar geleden

Zelf houden wij niet van de carnaval, maar ik ga wel ieder jaar naar onze optocht kijken (niet verkleed). Want bij ons is uiteraard de mooiste optocht ;-) Hier in Standdaarbuiten hebben wij een lichtjesoptocht. Het begint rond zeven uur-half acht. En voor ons is het alleen de straat uit lopen en wij zijn er. Maar het is zeker de moeite waard om naar te kijken. En het is maar 15 min rijden van Prinsenbeek vandaan ;-) Verder heeft onze meid van 2 jaar, voor het eerst met de kinderoptocht meegelopen. Ze mocht meelopen met de kinderdagverblijf, want ze hadden de wagen leuk versierd. Ze vond het super leuk, en daarna wilde ze nog naar de feesttent. Ondanks dat ik niet van carnaval houd, heb ik dit jaar de leukste carnaval ooit gehad. Het is waar wat men zegt: is je kind gelukkig, dan ben jij dat ook.

10 jaar geleden

De optocht hier in de stad is erg druk, normaal gaan we naar het dorp waar onze vrienden wonen om met z'n alle de optocht te kijken. Dit jaar helaas niet ivm ons kleine ventje wat echt snot verkouden is (5 weken, dus doe maar niet). Morgen misschien even naar de kinderoptocht in de stad!? Onze kleine meid is in ieder geval wel verkleed. Vandaag als prinses, morgen als Minnie Mouse. En voor onze kleine vent ga ik vanavond een Bumba-pakje maken ;-)

10 jaar geleden

Ik vond het ook super!! Voor de kinderen was het soms een beetje overweldigend ;) Hele harde muziek, helemaal bij de grote optocht! Het was zeker leuk om een keer mee te maken!

10 jaar geleden

Hahaha!! Het is inderdaad super leuk om al die mensen zo bezig te zien, maar als je er niet mee opgegroeid bent is het toch een hele stap om je zo uit te dossen ;) Wel vind ik het super om naar te kijken!! Wie weet.... volgend jaar hihi