{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat zie je er goed uit!

Voor iemand die een tweeling heeft gehad

Afbeelding blog 'Wat zie je er goed uit!' Achtergrond blur afbeelding

Met de tweeling in de draagzak en mijn oudste zoon rennend over het schoolplein krijg ik van een andere moeder het compliment “Wat zie je er goed uit!”
Prachtig compliment ware het niet dat de verbaasde ondertoon anders suggereert.

Ik zie er namelijk helemaal niet goed uit. Ik draag nog steeds mijn zwangerschapskleding met daaroverheen een voedingstop (wat zwangerschapskleding is met extra gaten er in), afgemaakt met een snelle knot en een likje mascara. 
Als ik met deze assemblee een krantje voor de supermarkt ga lezen krijg ik een euro in mijn hand gedouwd met de mededeling dat ik het krantje mag houden. 

Nee, de verbaasde ondertoon is de verwachting dat ik als kersverse tweelingmoeder er erger aan toe zou zijn. Zoals iets wat je dood aan de kant van de weg vindt, maar dan met mascara op.
Dat ik überhaupt nog kan lopen is voor omstanders een wonder.

Met een newborn tweeling komt je eigen ik op de allerlaatste plaats. Dat is niet raar. Dus moet je concessies doen in je me-time.

Mijn verzorgingsroutine is drastisch terug gebracht naar nul. Had ik vroeger een verzorgingslijn fijntjes afgestemd door de prachtig professioneel ingekleurde dame van Douglas, beperk ik mij nu tot dat wat in handbereik staat.
Wat ik op mijn baby’s billen smeer werkt ook prima als dagcrème. Wat goed genoeg is voor hun billetjes, is zeker goed genoeg voor mijn T-zone.
Mijn haar zit gevangen in een snelle wokkel of vlecht. Het kan wel een likje verf gebruiken, maar ik ben er best trots op dat ik de neiging om een makkelijk “mama kapsel” te nemen tot nu toe heb weerstaan.

Met een snif aan mijn oksel (of liever gezegd een snif aan de baby hoofdjes, want die liggen zo’n 8 tot 12 voeding onder de bron van het kwaad geklemd) bepaal ik of ik douchen nog even uit kan uitstellen.

En wat mis ik het douchen. 
Vroeger had ik drie shampoo’s, een conditioner en een haarmaskertje. Heerlijk was het één de verplichte 3 minuten aan in het inwerken terwijl ik mijn huid grondig ontdeed van oude huidschilfers en ongewenst haar om 30 minuten later uit de douche stappen met babyzachte huid.
Nu is de enige baby zachte huid dat van mijn zoons wat 24/7 tegen mij aangeplakt zit. Ook heerlijk maar anders.

Nee douchen is nu een wedstrijd geworden.
Mijn zoontjes zijn buikslapers. En met buikslapers bedoel ik op mijn buik slapen. Ik moet ze nog leren in hun bedje te slapen, maar ook daarin heb ik concessies gedaan. Eerst leren slapen, dan volgt het bedje.
Die 5 minuten dat ze wel in het bedje of de box slapen is dus hét moment om onder de warme straal door te springen.

Alles heb ik van te voren gepland, voorbereid en klaar gelegd. 
Dat wat mijn man gebruikt (en mannen hebben zeep, gewoon één zeep) is prima. Of de vrolijke Cars 2 in 1 shampoo tegen prikkende oogjes van mijn zoon werkt ook.
Snel in smeren en dan luister ik of ik nog tijd heb om in ieder geval één been te scheren.
Vervolgens ren ik druipend naar de box om buiten adem vrolijk te roepen “Mama is hier!”
Haar in een strakke vlecht en dan kan ik er weer een dag tegen aan.

Toch draag ik de zure geur van moedermelk met trots. Want ik ben een newborn tweeling moeder van twee prachtige koters.
Ik schaam me niet dat ik mijn oude broeken nog niet aan kan. Dat die zwangerschapskilo’s er niet af zijn. Dat ik zonder make-up over straat ga. Ik kies nu voor het genieten van mijn gezin en steek alle energie in het vinden van de balans wat voor ons werkt. De rest komt later wel. Daar ben ik niet bang voor. 

En als mijn man dan zegt: “Zeg waarom ga jij niet eens even lekker lang douchen” dan ren ik als een giechelend schoolmeisje naar boven en geniet ik er dubbel intens van.

Ik zie er goed genoeg uit.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je