{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat zegt een hobby over je?

Ik kreeg negatieve antwoorden op mijn hobby. Ik zou namelijk saai zijn, een Oma zijn. Uiteindelijk besloot ik toch om door te zetten!

Afbeelding blog 'Wat zegt een hobby over je?' Achtergrond blur afbeelding

Ooit kocht ik een naaimachine voor een mooi prijsje. Aangezien ik totaal niet creatief ben aangelegd, kreeg ik al direct de opmerkingen naar me toegesmeten met; Saai! Oma! Ik besloot mezelf maar wat aan te leren via internet/youtube filmpjes. Dat leek makkelijker gezegd dan gedaan! Ik kwam letterlijk en figuurlijk geen steek verder. Ik besloot het er maar bij te laten.

Tot ik met een vriendin uit eten ging en mijn plan vertelde, zij is namelijk vrij creatief aangelegd, dus van haar zou ik de minst gekke reactie verwachten. Ze zei zelf meteen dat het haar ook erg interesseerde en we besloten samen op les te gaan. Dat is inmiddels al 2 jaar geleden in september.

Één keer in de 2 weken gaan we op een woensdagavond naar onze vaste naailes. Iedereen heeft een eigen project bij waar zij aan werkt en daar hulp om vraagt als je er niet uit komt. We drinken tussendoor nog gezellig een kopje thee en voor je het weet zijn de 2 uurtjes alweer voorbij. Naast het feit dat ik ook nog wat opsteek is het een lekkere ontspanning om even tot rust te komen van de drukke week.

Mijn projecten bestaan voornamelijk uit kleding/kledingreparatie/decoratie voor mijn kleine meisjes. Heel gaaf om dan te horen dat ze er leuk uit zien en waar het vandaan komt! Op dit moment ben ik bezig met het maken van kerstjurkjes, waarbij ze dezelfde jurk in dezelfde stof dragen. Lijkt me gaaf om ze eens in precies hetzelfde te zien. Onlangs een nieuw patronenboekje leren kennen, en dit is echt helemaal mijn stijl! Dus ik denk dat er hier nog veel leuke kleertjes aan gaan komen de komende tijd. Mijn inspiratie is zeker nog niet op! Mocht ik, zoals aangegeven in mijn vorige blog; afvallen, dan ga ik ook zeker meer mode voor mezelf maken. Stoffen kopen is trouwens best leuk om te doen!

Leuk om te zien dat de mensen die me uitlachten en opmerkingen maakte, nu zelf afkomen om te vragen of ik iets voor ze kan herstellen of vermaken. Steeds meer zien ook wel in dat het meer creatief bezig zijn is, dan dat ik veranderd ben in een saaie Oma! Ik hoor ook steeds vaker mensen om me heen die het eigenlijk ook wel super leuk zouden vinden om het te gaan doen. Mijn mening is dat het steeds weer 'hotter' wordt bij de jeugd.

Ik ben wel benieuwd naar andere mama's met een hobby die daar reacties op krijgen. Positieve reacties mag ook altijd natuurlijk! Natuurlijk zou ik het ook tof vinden om hier nog meer mama's tegen te komen die zelf naaien of op naailes zitten.

(Op de bijgevoegde foto is een IKEA stoeltje voor kindjes te zien. Ik vond de witte bekleding niet zo mooi meer, dus heb ik er een mooi stofje omheen gemaakt!)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je