{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat was de mooiste dag van je leven?

Deze mooie vraag, waar ik even rustig over heb nagedacht, werd me vanmorgen gesteld door mijn theezakje...

Afbeelding blog 'Wat was de mooiste dag van je leven?' Achtergrond blur afbeelding

Vanmorgen zat ik rustig met een kopje thee op de bank. Kleuter zat op school, Diva was bij oma. Ik had het rijk voor me alleen. Heerlijk genieten van alle rust en de stilte. Even geen 'ge-mama'. Mijn gedachten dwaalden rond. Ik keek naar buiten, naar hoe de herfst onze tuin heeft veranderd. Plots valt mijn oog op het theezakje in mijn nogal grote kop thee. Mijn theezakje stelt me een vraag. Een mooie vraag waar ik even over na moet denken.

“Wat was de mooiste dag van je leven?”

Vele mooie momenten passeren de revue. Ik moest denken aan wat de ambtenaar zei op onze trouwdag, ik was toen 30 weken zwanger: “Of jullie trouwdag de mooiste dag uit jullie leven zal zijn? Dat denk ik niet. Want binnenkort worden jullie de ouders van een prachtig kindje. En ook deze dag zal één van de mooiste dagen uit jullie leven worden. En zo zullen er vele mooiste dagen uit je leven voorbijkomen. Waaronder ook jullie huwelijksdag.”

Ik vind het moeilijk om een mooiste dag uit mijn leven te kiezen. Ik ben geneigd om te zeggen dat het de dag is waarop ik mama werd. Alleen is dat niet helemaal waar. Deze dag is wel één van de mooiste dagen. Maar ook de dag dat ik mama werd van kindje nummer 2 is de mooiste dag van mijn leven. Want ook zij maakte van mij een mama. En dan mijn trouwdag of de dag dat ik mijn eerste huis had gekocht. Of de dag waarop ik vol trots het podium betrad voor de eindmusical in groep 8 of toen ik mijn vader vol trots zag kijken toen ik mijn HAVO-diploma in ontvangst mocht nemen. Ja, er zijn veel mooie dagen in mijn leven.

Nu ik wat langer nadenk schiet me eigenlijk 1 samenhangend antwoord te binnen. Ik ben gelukkig, heb een fijne jeugd gehad vol mooie herinneringen en momenten. Daar ben ik mijn ouders, broers en zus dankbaar voor. Maar de mooiste dag van mijn leven (zoals ik er nu tegenaan kijk) is de dag waarop ik mijn man leerde kennen. Want bij deze ontmoeting ligt de basis van ons leven nu. Ik was 17, hij 19. Toen nooit gedacht dat we nu zouden staan waar we staan. Maar we staan er. Met trots en liefde. Deze dag heeft ervoor gezorgd dat we nu gelukkig getrouwd zijn en de trotse ouders van een geweldige zoon en dochter. We wonen in een leuk huis en we hebben het goed.

Ja, ik ben tevreden met het antwoord. Ik ben benieuwd wat voor vragen mijn theezakjes nog meer stellen de komende tijd...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je