{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat vond jij moeilijk in 2020?

Afbeelding blog 'Wat vond jij moeilijk in 2020?' Achtergrond blur afbeelding

Wat vond jij moeilijk in 2020? Durf jij antwoord te geven op deze vraag?

Er zijn bij mij 2 dingen die echt centraal stonden:

1. Ontzwangeren, wat vond ik dat heftig zeg. Ik ging van klachten van een snelle schildklier naar klachten van een trage schildklier. Van mega veel afvallen naar opeens weer aankomen. Vocht vasthouden, stemmingswisselingen, gewrichtspijn, moe, piep in mijn oor, koud, de klachten leken soms alleen maar verder op te stapelen of erger te worden.

Met het toepassen van alle adviezen die ik had geleerd over hormonale klachten, maar ook met hulp van een aantal lieve coaches, kan ik nu gelukkig zeggen dat ik me goed voel en de meeste klachten zijn verdwenen. En hoe mooi is het dat ik nu ook andere moeders hiermee kan helpen vanuit mijn kennis én ervaring!

2. De balans vinden in het moederschap en de combinatie met het ondernemerschap. Mama worden en zijn is voor mij de mooiste en tegelijkertijd de grootste uitdaging in mijn leven. Een niet erkende reflux, heel veel gebroken nachten, uren per dag kolven en al mijn klachten hielpen natuurlijk ook niet echt mee. Het heeft best even geduurd voor ik er echt optimaal van kon genieten en ook los kon laten dat de dag met een baby gewoon liep zoals het liep.

Verder is mijn valkuil dat ik mijn werk echt heel leuk vind, er altijd nog wel iets te doen is en ik elk vrij uurtje weer achter de laptop kroop. Slaapjes duren dan altijd te kort en ambities zijn al snel te groot voor de tijd die je beschikbaar hebt. Ook daarin heb ik met een beetje hulp en vooral heel veel zelfreflectie, keuzes maken en zelf actie ondernemen, nu een fijne balans gecreëerd voor mezelf.

De laatste 10 dagen van 2020 blik ik met steeds een andere vraag terug op het jaar. Doe jij mee? Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoord op de vraag van vandaag. Laat het weten in een reactie.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je