{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat te doen wanneer je kind niet meer naar zijn vader wil?

Afbeelding blog 'Wat te doen wanneer je kind niet meer naar zijn vader wil?'

Mijn zoontje maakte ik gisteren wakker voor een nieuwe schooldag. Zijn school waar hij met plezier naar toe gaat. Hij verteld mij met zijn slaperige oogjes dat hij ziek is, waarop hij vraagt of hij vandaag naar papa moet? Of ik papa niet kan bellen dat hij niet komt, omdat hij liever bij ons thuis wil blijven. Hierna verteld hij dat hij niet wil gaan. Omdat papa zo boos is. Ik voel aan alles dat hij bang is, zeker als hij voor mij komt staan. Hij verteld mij dat zijn vader hem in de buik geslagen heeft. En doet het na en slaat zich zelf. Dit komt zo binnen, en ik mocht willen dat ik wat voor hem kon doen. Maar wat!?

Er gaat van alles door mijn heen, ik voel mij verdrietig omdat ik mijn zoontje zijn pijn zie en voel en ik mocht willen dat mijn beschermende vleugels over hem kunnen waken tijdens aankomend weekend, maar mijn ex man is ver van ons vandaan gaan wonen, dus dit werkt helaas niet. Ook heeft hij gekozen om ons zoontje maar om het weekend te zien, en de vakanties te delen.

Verder ben ik boos, omdat ik vroeger de foute keuze(s) heb gemaakt, om telkens opnieuw te hopen dat het allemaal wel goed zou komen. In ons huwelijk beloofde hij nooit meer kwaad te worden, tegen dingen aan zou slaan, ons zoontje niet meer in bed zou gooien, mij niet meer bijna met mijn zwangere buik van de trap zou gooien en zoveel nare herinneringen.

Helaas kan ik deze tijd niet meer terug draaien, gelukkig hoeven mijn zoontje en ik nu niet meer dagelijks bang te zijn. En was hij te klein toen wij gingen scheiden om het zich nog te herinneren. Ook zou ik mijn zoontje ook voor geen goud willen missen, al herken ik soms dezelfde woede in hem. Ik hou onvoorwaardelijk van mijn zoontje. Maar ik merk dat ook ik opnieuw bang ben voor zijn vader, voor zijn woede, voor zijn grillen en zijn macht. Ondanks dat hij fysiek niet meer aan ons kan komen.

Ik weet niet meer wat ik moet doen!? Hoe ik hem kan beschermen voordat mijn ex man weer zo'n uitbarsting krijgt, dat hij een gevaar is voor mijn zoontje en/of omgeving. Wie kan mij een advies geven?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je