{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat niemand je verteld over je eerste werkdag na zwangerschapsverlof

En na máánden is die dag er ineens. Je eerste werkdag. Wat niemand je verteld over je eerste werkdag na zwangerschapsverlof:

Afbeelding blog 'Wat niemand je verteld over je eerste werkdag na zwangerschapsverlof'

 

 1. Dat als je drinken wilt maken voor een cliënt je wilt vragen op hoeveel cc hij zit. En hoeveel schepjes verdikkingsmiddel erin moet!
 2. Leken sommige cliënten voorheen erg klein in bed tijdens de verzorging. Zijn ze nu ineens ‘huge’. Serieus, dat kleine schattige kopje van Marietje is niet meer zo klein! Dat komt natuurlijk omdat je 24/7 het hoofdje van je eigen baby ziet.
 3. En dan nog die inco’s (luiers)! Die zijn ook ineens ontzettend maar dan ook echt ontzettend groot!
 4. Dat de vaatwasser die je nog nieuw besteld hebt vlak voordat je met verlof ging blijkt nu de ideaale hoogte te zijn met het inruimen. Het lijkt alsof je je baby’tje steeds in en uit de vaatwasser ehm.. box haalt!
 5. De zwangerschap heeft zo zijn extra kilo’s opgebracht. Minus de spierkracht die je verliest. Goh die tilliften vlogen eerst alle kanten op met het rijden. En nu krijg je ze amper vooruit geduwd. They see me rolin’…Kippen kracht in je armen! Dat wordt extra armspier, buikspier én beenspier oefeningen doen.
 6. Je jezelf erop betrapt dat je tegen Mientje praat met geluiden zoals ‘prrr prr boe boe ka’. Tuurlijk vind ze dit grappig en moet ze zelfs lachen. Om jou… Omdat jij ineens zo gek praat…
 7. Dat sommige cliënten denken dat die baby nog steeds in je buik zit en vragen ‘Ben je zwanger?’.
  ‘Ehmm nee. De baby is al 3 maanden oud!’
  ‘Oh je ziet er zwanger uit’.
  Dat wordt nog méér buikspier oefeningen doen.
 8. Collega’s doen hun best om je op je eerste werkdag zoveel mogelijk te ontzien. Je mag rustig opstarten.
  Zelf geef je je collega’s extra werk. Je leest bij in het rapportage systeem zonder dat je hebt gezien dat een collega aan het rapporteren was. Je sluit af. Collega komt. Oeps alle tekst weg die ze had geschreven!
 9. Tjah, mij als collega hebben is als ‘Take your kid to work every day’. Omdat je nog in het ritme moet komen maak je van alles maar dan ook echt alles een puinzooi. Tijdens het uitruimen van de vaatwasser creëer je een zwembad op de grond. Lekker zwemmen op de vloer!
 10. Dat het niet opvalt dat je bijna je figuur terug hebt. Maar wel dat je ‘van boven’ groter bent!
  Ehm thanks for the compliment..

Herkenbaar?
Hebben jullie nog toevoegingen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je