Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Wat moet ik aan?!

Twee zwangerschappen en borstvoedingsperiodes verder én dertigplus, wat moet ik aan?!

Beide zwangerschappen en daarop volgende borstvoedingsperiodes zag ik ernaar uit om weer gewoon ik te zijn. Weer normale kleren te dragen en niet iets te moeten zoeken waar mijn lijf wel inpast of naar kleding die praktisch genoeg is om borstvoeding te kunnen geven.

Eindelijk is dit langverwachte moment gekomen maar het is helemaal niet zo leuk als gedacht. Ik ben de weg kwijt, ik weet niet meer wat ik leuk vind. Ik ben ouder geworden, mijn lichaam is veranderd en ik heb geen tijd, zin of energie meer -streep door wat op dat moment niet van toepassing is- om me te verdiepen in wat hip en gepast is. Jeans en een simpel shirtje it is. 

Heb ik eindelijk voor een uurtje mijn handen vrij en loop ik een willekeurige winkel in waar ik vroeger altijd wel iets vond. Ik snuffel wat rond. Besluiteloos ga ik door de rekken. Soms vind ik iets wat ik leuk vind, maar na het passen hang ik het toch gauw weer terug. Te strak, niet mijn stijl, niet flatteus. Daar ga ik in mijn spijkerbroek met dito shirtje.

Ik kan niet kiezen tussen romantisch, bloemetjes met tierlantijntjes, en strak met rechte lijnen. Tussen wijdvallend en gekleed. Tussen jurkjes en broeken. Sneakers en pumps.
Ben ik ineens te oud geworden voor de winkels die ik bezoek? Hebben de zwangerschappen en mijn veranderde lichaam ervoor gezorgd dat ik niet meer weet wat leuk is? Of ben ik gewoon te kritisch? Ik kom er niet uit. Ik blijf steken bij vragen als ‘is dit niet te hip voor mijn leeftijd?’, ‘kan een rokje van deze lengte eigenlijk nog wel?’ en ‘is dit wel mijn stijl?’.

Ik ben er nog niet uit en mijn kledingkast dunt steeds verder uit. Misschien moet er maar een derde komen. Mijn positiekledingkast is in elk geval op orde en als ik daarop uitgekeken raak, weet ik nog wel een aantal outfits die ik zwanger en wel heel graag zou dragen. 

8 jaar geleden

Misschien makkelijk praten voor mij, ik was na mijn bevallingen net Kate. Sterker nog. Na de bevallingen woog ik 5 kg minder dan voor de tijd. Maar ik heb mij nooit echt druk gemaakt om kleding. Ik ben iemand die het liefst in een lekker zittende spijkerbroek loopt en dan kan het zijn dat ik er een slobbertrui op heb, maar ook een leuk bloesje. Ligt helemaal aan mijn stemming van die dag, en natuurlijk een beetje waar ik heen moet die dag. Ik ben verkoopster en als ik naar een klant moet kan ik natuurlijk niet met die slobbertrui aankomen. Maar ik denk dat het belangrijker is dat je je lekker voelt in wat je draagt dan of het wel in de mode/hip is. Je kunt wel iets kopen wat in is, maar als je jezelf er niet lekker in voelt straal je dat uit en dan kan de kleding nog zo modieus zijn, maar ziet het er nog niet uit. En leeftijd vind ik ook zoiets. Tuurlijk moet het niet "sletterig" worden, maar ik denk dat je als 30+ ook rustig nog een kort rokje kunt dragen. Het is maar net waarmee je het combineert. En zoals ik al zei hoe je je er zelf bij voelt.

8 jaar geleden

Wat een goed idee! Hebben ze dat bij elke H&M? Misschien ga ik dat maar eens doen:)

8 jaar geleden

Dank je voor je leuke en lieve reactie! Ga zeker laten weten als ik weer weet wat ik wil!

8 jaar geleden

Het is een beetje reclame voor mijn eigen winkel maar ik moest er direct aan denken. Je kan bij h&m een styleadvisor boeken. Je geeft van tevoren aan wat je zoekt, dus welke gelegenheid etc. En dan zoeken ze vast setjes voor je uit. Dan krijg je een eigen paskamer en ga je de setjes passen. In samenspraak met de styleadvisor gaat hij/zij dan verder samenstellen. Het is geheel vrijblijvend. Ook al vinden ze het natuurlijk wel heel leuk als je een aankoop doet als ze zoveel investeren in een klant. Ze zijn opgeleid dus no worries. Al hoewel ik moet zeggen dat de ene beter is dan de ander. Er zijn vast meerdere winkels die dit aanbieden. Maar bij bijvoorbeeld een h&m heb je allerlei verschillende stijlen dus kan je meer kanten op. Succes en ik hoop dat je je eigen stijl snel weer hervonden hebt.