{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat moet ik aan?!

Twee zwangerschappen en borstvoedingsperiodes verder én dertigplus, wat moet ik aan?!

Afbeelding blog 'Wat moet ik aan?!        '

Beide zwangerschappen en daarop volgende borstvoedingsperiodes zag ik ernaar uit om weer gewoon ik te zijn. Weer normale kleren te dragen en niet iets te moeten zoeken waar mijn lijf wel inpast of naar kleding die praktisch genoeg is om borstvoeding te kunnen geven.

Eindelijk is dit langverwachte moment gekomen maar het is helemaal niet zo leuk als gedacht. Ik ben de weg kwijt, ik weet niet meer wat ik leuk vind. Ik ben ouder geworden, mijn lichaam is veranderd en ik heb geen tijd, zin of energie meer -streep door wat op dat moment niet van toepassing is- om me te verdiepen in wat hip en gepast is. Jeans en een simpel shirtje it is. 

Heb ik eindelijk voor een uurtje mijn handen vrij en loop ik een willekeurige winkel in waar ik vroeger altijd wel iets vond. Ik snuffel wat rond. Besluiteloos ga ik door de rekken. Soms vind ik iets wat ik leuk vind, maar na het passen hang ik het toch gauw weer terug. Te strak, niet mijn stijl, niet flatteus. Daar ga ik in mijn spijkerbroek met dito shirtje.

Ik kan niet kiezen tussen romantisch, bloemetjes met tierlantijntjes, en strak met rechte lijnen. Tussen wijdvallend en gekleed. Tussen jurkjes en broeken. Sneakers en pumps.
Ben ik ineens te oud geworden voor de winkels die ik bezoek? Hebben de zwangerschappen en mijn veranderde lichaam ervoor gezorgd dat ik niet meer weet wat leuk is? Of ben ik gewoon te kritisch? Ik kom er niet uit. Ik blijf steken bij vragen als ‘is dit niet te hip voor mijn leeftijd?’, ‘kan een rokje van deze lengte eigenlijk nog wel?’ en ‘is dit wel mijn stijl?’.

Ik ben er nog niet uit en mijn kledingkast dunt steeds verder uit. Misschien moet er maar een derde komen. Mijn positiekledingkast is in elk geval op orde en als ik daarop uitgekeken raak, weet ik nog wel een aantal outfits die ik zwanger en wel heel graag zou dragen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je