{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alles is crisis

Afbeelding blog 'Alles is crisis' Achtergrond blur afbeelding
Eerlijk is eerlijk; tot krap een jaar geleden vond ik het hele crisisverhaal een combinatie van overdreven mediacircus en massahysterie, maar daar moet ik nu toch langzaam van terug komen. In eerste instantie dacht ik dat het genoeg was als iedereen een beetje water bij de wijn zou doen, maar die wijn is inmiddels eerder een soort lauwe aanmaaklimonade geworden. Natuurlijk is het nooit prettig als je financieel een stap terug moet doen en al helemaal niet als je dat niet meer kunt veroorloven, maar het emotionele aspect raakt mij persoonlijk des te meer. Het begon met een kille Afspiegelingsronde op mijn werk, die ik weliswaar nipt overleeft heb, maar me niet in de koude kleren is gaan zitten. Verder maakt helaas ook de constante onzekerheid over de baan van mijn vriend deel uit van ons leven. Iedere keer maar weer tijdelijke contracten, je uit de naad werken ( ik kan het echt niet anders verwoorden ) om vervolgens wegens de economische crisis geen verlenging te krijgen. Zowel de hoeveelheid vacatures als de inhoud van de vacatures stemt nu ook niet bepaald hoopvol. Zo zag ik van de week een vacature voor Online Marketeer ( fulltime, minimaal HBO )waarbij een salaris werd geboden van 1750 euro bruto per maand. De werkgevers hebben duidelijk de overhand. Daarnaast voel ik me  door de crisis ook op mijn werk enigszins onder druk staan. De werkgever waar ik al bijna 12 jaar keihard en vol overgave voor werk, is niet meer mijn oude, vertrouwde werkgever. De eisen zijn hartstikke hoog geworden en wat me nog het meeste raakt is dat er van ons wordt verwacht dat je je baan boven je gezin stelt. Dat dus NOOIT! Toch word je deels gedwongen om er in mee te gaan, want dat zo`n dierbare gezin moet immers wel eten. Om deze blog nog enigszins met een vrolijke noot te eindigen:mijn kinderen zijn in ieder geval niet veeleisend. Ik vroeg mijn jongste net wat ze graag voor haar verjaardag wil hebben, waarop ze antwoordde:''een nieuw knoop aan mijn jas!" ( ha,ha ) Daar doe je het toch allemaal voor...    

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je