Snap
  • Mama

Wat maakt jou nou gelukkig?

Ik vraag mij wel eens af, wat zorgt ervoor dat jullie nou gelukkig zijn? En dan niet het cliché antwoord, gezondheid

Ik ben namelijk niet gezond maar ben wel intens gelukkig. 

Ik ben wat dat betreft echt materialistisch, ik hou ervan om mooie dingen in huis te hebben staan, een mooie auto, leuke vakanties en dat soort dingen. 

Ook ik heb wel eens gedacht als ik dat nou allemaal niet heb, hoe zou ik het dan vinden? Nou ik ga gewoon heel eerlijk zijn maar dat lijkt mij serieus niks. Ik vind het leuk om elke 2 jaar een nieuwe telefoon uit te zoeken. Ik vind het heerlijk om naar de winkel te gaan en nieuwe spullen te kopen. 

Maar ik ben ook gelukkig van een volle koelkast, een snoep pot die gevuld is voor de kindjes en een kast gevuld met lekkere koekjes en zo. 
Ook ben ik gelukkig als wij heerlijk met de kindjes gaan uiteten bij een shoarmatent, La Cubanita of van der Valk. Ik vind dat zo heerlijk. 

Zondag gaan wij bijvoorbeeld eerlijk weg naar de klimduin in Schoorl. Lekker de hele dag in de buitenlucht en daarna gaan we heerlijk eten in het stadje daar. Nee ik mag geen koolhydraten maar daarom kan ik nog wel lekker eten. Tja na zo'n dag ben ik dan echt intens gelukkig. 

En tja ook een dagje zonder man en kinderen maakt mij gelukkig. Gewoon een dagje alleen thuis op de bank of heerlijk naar de stad en daar dan alleen in een restaurant zitten om te eten. Ja dan ben ik ook super gelukkig. 

Als ik het zo zie, heb ik een heel gelukkig leven. Een leven met mijn man en kinderen maar ook als ik alleen ben. En ondanks dat ik dus niet gezond ben. Dit betekent voor mij dus dat je niet alleen maar gelukkig kan zijn als je gezond bent. 

Wat maakt jullie nou gelukkig in het leven? Is dat echt alleen gezondheid of ook de kleine dingetjes in het leven? Ben erg benieuwd. 

Groetjes Peetje80

8 jaar geleden

Hoi Evad, Dank je wel voor je reactie. Ik snap je helemaal. Inderdaad ook het gevoel dat je je kindjes niets tekort doe. Genoeg liefde en alles. Ik geniet met volle teugen van mijn kids en gezinnetje. Groetjes Peetje80

8 jaar geleden

Ik word gelukkig van dezelfde dingen, zoals jij ze beschrijft. Ik hou ook van een mooi, net huis en van een leuke auto. Maar net zo goed van de kleinere dingen, waarschijnlijk ook omdat ik zo ook het gevoel heb dat ik mijn kleintjes niks te kort doe. Dan heb ik het niet over geld kwesties, maar vooral over de liefde een aandacht hé! Blijf gelukkig en blijven genieten van je gezin!

8 jaar geleden

Hoi Loes, wat jammer dat je dat zo voelt. Dat is helemaal niet nodig namelijk. Ziek zijn is iets wat bij je leven hoort en dat bepaald voor mij dus niet gelukkig of ongelukkig zijn. Groetjes Peetje80

8 jaar geleden

Hmm, ja, ik denk dat ik dan een hele tijd ongelukkig zou zijn idd. Als je langdurig ziek bent dan leet je er natuurlijk mee leven uiteindelijk maar bij mij zou dat lang duren denk ik.