{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat is nu een gemiddelde mamadag?!

Mijn grote vraag van het moment. Wat doen andere mama’s op een gemiddelde dag? Ben ik lui, actief of gemiddeld?

Afbeelding blog 'Wat is nu een gemiddelde mamadag?!' Achtergrond blur afbeelding

Mama zijn kost energie, het behelst zoveel meer dan op de kinderen passen. Aan een functieomschrijving ga ik me niet wagen, er zijn zoveel mensen die dat beter hebben gedaan dan ik. Mijn gemiddelde dag bestaat uit de kids verzorgen, in leven houden en entertainen, koken en huishoudelijke taken. Voeg daar een keer of twee, drie per week een bezoek aan de supermarkt en school aan toe en dan zijn we al een aardig eind.

Nu vraag ik me heel regelmatig af hoe mijn activiteit op een dag zich verhoudt tot die van andere moeders. Ik ben blij als we de dagen dat ik thuis ben schoon gedoucht of gebadderd -bij voorkeur voor tien uur ’s ochtends- de dag ingaan. Dat er aan het eind van de dag een maaltijd op tafel staat, eten in de kast ligt en er ten minste één huishoudelijke activiteit op de dag is gedaan -een huishoudprinses zal ik nooit worden-.
Meestal bevat mijn plan voor de dag altijd veel meer activiteit. Is mijn to do lijst zo veel langer en klaag ik aan het einde van de dag bij mijn lief dat ik wéér gefaald heb. Ik krijg niet gedaan wat ik gedaan wil krijgen. Ik heb een hoofd vol ideeën, een huis vol chaos en twee -doorgaans- tevreden kindjes. Eigenlijk niks om over te klagen.

Maar toch blijft de vraag sudderen. Wat doen andere mama’s op een gemiddelde dag? En bestaat die gemiddelde dag eigenlijk wel? Brandt los! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je