Snap
  • Mama

Wat is nu een gemiddelde mamadag?!

Mijn grote vraag van het moment. Wat doen andere mama’s op een gemiddelde dag? Ben ik lui, actief of gemiddeld?

Mama zijn kost energie, het behelst zoveel meer dan op de kinderen passen. Aan een functieomschrijving ga ik me niet wagen, er zijn zoveel mensen die dat beter hebben gedaan dan ik. Mijn gemiddelde dag bestaat uit de kids verzorgen, in leven houden en entertainen, koken en huishoudelijke taken. Voeg daar een keer of twee, drie per week een bezoek aan de supermarkt en school aan toe en dan zijn we al een aardig eind.

Nu vraag ik me heel regelmatig af hoe mijn activiteit op een dag zich verhoudt tot die van andere moeders. Ik ben blij als we de dagen dat ik thuis ben schoon gedoucht of gebadderd -bij voorkeur voor tien uur ’s ochtends- de dag ingaan. Dat er aan het eind van de dag een maaltijd op tafel staat, eten in de kast ligt en er ten minste één huishoudelijke activiteit op de dag is gedaan -een huishoudprinses zal ik nooit worden-.
Meestal bevat mijn plan voor de dag altijd veel meer activiteit. Is mijn to do lijst zo veel langer en klaag ik aan het einde van de dag bij mijn lief dat ik wéér gefaald heb. Ik krijg niet gedaan wat ik gedaan wil krijgen. Ik heb een hoofd vol ideeën, een huis vol chaos en twee -doorgaans- tevreden kindjes. Eigenlijk niks om over te klagen.

Maar toch blijft de vraag sudderen. Wat doen andere mama’s op een gemiddelde dag? En bestaat die gemiddelde dag eigenlijk wel? Brandt los! 

7 jaar geleden

Ik ben een huisvrouwmama Nou jaa huishouden... Mijn dagindeling Om 06:15 de deur uit om te werken dan ben ik om 07:30 weer thuis en gaat manlief werken en haal ik ons meisje uit bed Dan gaan we lekker samen ontbijten en daarna ga ik op de bank hangen wat tv kijken en me meisje 1jaar loopt wat heen en weer speelt een beetje en kijkt af en toe tv dan is het tijd voor haar slaapje en jaaa ook dan ga ik bankhangen ;) daarna lekker samen lunchen en weer bankhangen en tv kijken met een spelend kind !! En dan komt der 2e slaapje dan ga ik ff heeeeel snel haat speelgoed opruimen lees max 10 min en vind ik me plekje op de bank weer terug ;) en daarna is papa thuis en gaan we avondeten ;) Conclusie papa doet zo ongeveer 3x per week het huishouden (ff snel stofzuigen enzo) mama doet het 1 keer in de 1a2 weken maaar in het weekend doen papa en mama alles samen en pakken we heel het huis aan !! Jaaa ik ben lui :p

7 jaar geleden

Ohja en ik zet ook kleinere taken er op , gewoon om het af te vinken hihi

7 jaar geleden

Hoi, ik zag laatst een YouTube filmpje van een huismama en die vertelde, als je aan het einde van de dag zegt , ik had nog dit.....dat. ....etc moeten doen en het is niet gelukt of je gaat tot laat Door om het, door je vermoeidheid heen toch af te krijgen, DAN WIL JE GEWOON TE VEEL op 1 dag doen. accepteer dat , en plan minder in, zodat je je niet voelt falen...pas je to do net zolang aan totdat je aan het einde van de dag tevreden kunt terug kijken en niet denkt,...had ik nog maar, .........ik ben er ook nog steeds mee aan t struggelen hoor! !!!

7 jaar geleden

Vandaag was boven gemiddeld omdat ik achter liep doordat Elfa ziek ik geweest. Daardoor had ik heel veel was, dus heel veel gewassen, opgeruimd, gekleurd, gepuzzeld, voorgelezen, naar de speeltuin en boodschappen. Op de lijst staat voor vandaag staat nog de badkamer. En natuurlijk de standaard huishoudelijke dingen zoals de vaatwasser, eten maken etc. Oja als extra activiteit gingenwe wentelteefjes maken als lunch. Ik zei het al, boven gemiddeld vandaag haha. Maar het ligt er helemaal aan hoeveel energie ik heb en of ik alleen ben of met mijn man etc. Als we met zijn tweeën thuis zijn proberen we altijd wel wat leuks te gaan doen. Ik heb geen idee wat gemiddeld is haha.