{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat is jouw kerstgedachte?

Daar zitten we. In de kerk. Zoë zingt uit volle borst alle liedjes mee die bij het repertoire horen.Trots kijk ik naar mijn meisje.

Afbeelding blog 'Wat is jouw kerstgedachte?'

We zingen voor vrede voor allen. De kinderen zingen, maar weten niet echt waar ze nu exact over zingen. Dat merk ik vooral door bepaalde woordjes die door andere worden vervangen en dan alsnog logisch klinken voor hun. Zo Zong Zoë :

Maria, jouw kindje nu nog klein, zal nooit een grote ridder zijn”

Alle ouders hadden een boekje met tekst erbij dus ik las mee terwijl ze zong.

De tekst zou moeten zijn ;

Jouw kind, Maria, nu nog klein,

zal ooit een grote redder zijn.

Hij is dan zelf een goed geschenk,

het beste dat hij kan geven:

zijn liefde en leven.”

Toen heb ik haar uitgelegd ( in een versimpelde versie) wat ze nu eigenlijk aan het zingen is.

Ze begreep nu beter waar ze over zong en wat ze zong.

Wij ( mijn man en ik) hebben er voor gekozen onze kinderen op een protestant Christelijke school in te schrijven. Ik vind het vooral fijn dat mijn kinderen iets mee krijgen van het geloof. De verhalen uit de bijbel vond ik altijd fascinerend en leken in mijn ogen wel sprookjes die realiteit werden. De ark van Noach, waar 1 man een schip bouwde waar plek was voor een mannetje en een vrouwtje van alle diersoorten. 40 dagen en nachten zou het regenen en Noach en zijn gezin zaten aan boord op dit schip met alle dieren en genoeg voedsel. Hij had dit in opdracht van god gedaan. Anders zouden zij ( en wij als mens) gedoemd zijn uit te sterven. Na 150 dagen was de aarde weer opgedroogd en kon een ieder weer van boord. Ook het verhaal van de schepping van Adam en Eva is mij altijd bijgebleven. Dat Eva zich liet verleiden door van het verboden fruit te eten. Later hoorde ik dat dit de reden is waarom vrouwen menstrueren. Als een soort straf. Fascinerend. En zo zijn er nog vele verhalen die mij zijn bijgebleven. Ik ben gedoopt, maar daar bleef het bij. Mijn ouders lazen weleens uit de kinderbijbel voor ook kreeg ik godsdienst op school en gingen we op kerstavond meestal naar de kerk. Mijn kinderen zijn vrij om te kiezen voor welk geloof ze dan ook willen en ook als ze geen geloof kiezen is dat prima. Ik geloof zelf wel dat er meer is tussen hemel en aarde, maar ik weet niet goed wat. Ik weet ook niet hoe ik alles kan invullen. Ik geloof namelijk ook dat wij afstammen van de apen en hieruit geëvolueerd zijn. Dit staat dan misschien wel weer lijnrecht tegenover het geloof in de bijbel, dat wij geschapen zijn door god en het verhaal over Jezus die werd geboren op een koude donkere nacht in December. Het kerstverhaal wat ook in de kerk verteld werd. Maria kreeg een Koningskind, daar in de stal in Bethlehem met boven de stal een stralende ster werd Jezus geboren. Een kind van de vrede.

Ik denk dat wij pas echt weten of er meer tussen hemel en aarde is, zodra wij deze aarde verlaten.

Of je nu wel of niet geloofd in god, in een god. Ik geloof niet dat de kerstgedachte af hangt van het wel of niet geloven in een hogere macht. Wees lief en goed voor elkaar, denk ook eens aan een ander en geef. Ik probeer mijn kinderen dit ook bij te brengen. De kerstgedachte is meer een gevoel. Iets dat je doet stralen van binnenuit. Doe eens iets onbaatzuchtig voor een ander en behandel anderen zoals jij graag behandeld wilt worden. Sta op voor waar jij in geloofd. Ik geloof in vrede. Ik hoop op vrede, vrede voor allen en vrede op aarde. Dit is waar de kerstgedachte om draait. Iedereen is anders. Respecteer elkaars geloof en leef in vrede naast elkaar. Hoe mooi zou dat zijn? Vrede voor allen.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je