Snap
  • Mama
  • Voeding
  • post_short

Wat is jouw favoriete recept?

Ik zie graag leuke, gezonde en vooral lekkere betaalbare recepten!

De omschrijving zegt het al. Iemand lekkere en gezonde recepten die nog betaalbaar zijn ook? Enne, leuk om te maken? :-)

10 jaar geleden

Bedankt voor jullie leuke reacties! Ik ga ook even nadenken en zal wat lekkere recepten plaatsen!

10 jaar geleden

Onze oudste zoon sport driemaal per week waarvan tweemaal vrij snel na schooltijd. Hierdoor bedenk ik vaak wat makkelijks wat wel snel klaar is en ook nog eens gezond. Moet er wel eerlijk bij vermelden dat op woensdag toch ook vaak wel pizza op het menu staat :) Op maandag staat er vaak soep ( uit zak) en een rijst-salade op het menu. Hier het recept van de rijst-salade: - 400 gr Basmati rijst, - 1 blikje tonijn, - 8 kleine zoetzure augurkjes - blikje doperwten, - blikje mais, - 1 rode ui, - theelepel sambal naar smaak, - theelepel: zout, peper, komijn. Bak de ui in de olie tot deze glazig is, voeg vervolgens naar smaak de sambal toe. Voeg de rijst bij de ui / sambal en roer het om tot de rijst bedekt is met de olie/ sambal. Voeg zoveel water toe dat de rijst net onder staat en laat deze zachtjes koken tot het gaar is. Doe in een kom de tonijn, doperwten, mais en de in stukjes gesneden augurk. Schep om. Doe de zout,peper, komijn en een eetlepel olijfolie erbij en schep weer om. Zodra de rijst klaar is doe je deze ook in de kom bij de groenten en tonijn. Voeg naar smaak meer olijfolie en zout toe. Eet smakelijk!

10 jaar geleden

preitaart, gezond en erg lekker haha

10 jaar geleden

Wij eten graag (lees Mama en dochter) pasta salade! Makkelijk, lekker en snel te maken. En bovendien kan de kleine goed meehelpen!