Snap
  • Mama
  • Relatie

Wat is er nog over van JOU?

Mini interview over het nieuwe-mama zijn. Knappe mama die zichzelf hier niet in herkent!

[Interviewer prutst klunzig met het kindvriendelijke stopcontact. "Hoe krijgt ik die stekker erin," vraagt hij paniekerig, "want zonder oplader doet de microfoon het niet." "Gewoon zo", zegt de mama, die met baby onder haar oksel alsof hij een bowlingbal is, vloeiend neerbuigt en soepeltjes de twee pinnetjes in de muur dauwt en tegelijktijdig haar baby kietelt en lieflijk een liedje neuriet...]

1. Hoeveel uren ben je per dag met je kind bezig?

Vrijwel alle uren. Als hij slaapt, slaap ik bijna altijd met hem mee. Graag, laat mij slapen. Een maand, ongeveer.

2. Als Baby slaapt moet je toch het huis schoonmaken?

Ik heb de luxe all-inclusive vakantie-droom met privé butler en sexy duikinstructeur in duigen laten vallen, de scherven in mijn spaarvarken gestopt, en daar betaal ik nu een huishoudster van. De rest van de troep ruim ik op met Baby op mijn heupen.

3. Wat deed je graag voordat je moeder werd?

Ik zat graag met een dozijn wildvreemden in het donker: bioscopen waren zeer geliefd. Ik schilderde zingend kinderschilderijen voor mijn gezichtloze toekomstige baby's, terwijl ik dromerig fantaseerde over de man die mij ten huwelijk zou vragen. Ik deed uren over het schrijven van de perfecte zin. Ik danste vrij, verdronk in boeken, dook door golven, lachte tot ik buikpijn had, bakte orgineel brood, dronk liters koffie met vrienden&vreemden, en sliep gaten in vrije dagen. Window-shopping werd écht shoppen. Reizen was mijn favoriet, op de hiel gevolgd door talenstudies en helicopterlessen...

4. Hoeveel dingen doe je daar nu nog van?

Ik multi-task: ik lees een boek op de WC terwijl ik het wc-papier verfrummel en klaar maak voor De Veeg, maar alleen wanneer ik tijd heb om op de bril neer te strijken.

5. Nanny?

Te duur, en ik wil niet iemand anders in huis hebben. Zelfs een kat bezorgt mij momenteel koortsige bindingsangst.

6. Oppas?

Meer, meer, méér! Maar hoe zit dat dan met dat knagende schuldgevoel? "JIJ bent toch de mama?" zeurt een stemmetje achterin mijn hoofd. "Zorg JIJ dan ook voor Baby! Wat nu als Baby ongerust wordt als jij er niet bent?" 

7. Wat zou je graag anders zien, zodat er meer overblijft van JOU?

Hahaha... Ja, heb je even? Hier heb ik geen tijd voor. Het is heel laat. Het is al negen uur geweest. Ik moet slapen! De groeten!

8 jaar geleden

Grinnik, haha, ja, een Manny... Maar hoe vind je er 1 die ook kan duiken????

8 jaar geleden

Ja idd, ze worden snel groot en ik geniet inderdaad erg van het zien hoe razendsnel Baby zich ontwikkelt! Bedankt voor je bericht. Je bent dus zeker een knappe mama!

8 jaar geleden

Haha, inclusief sexy duik instructeur :) Je hebt trouwens ook mannelijke nannies he? Wie weet zit er nog een lekker stuk tussen ;)

8 jaar geleden

Nou voel ik mij een knappe mama herken mij niet echt veel in je mini intervieuw antwoorden. Hier geen geklungel met de stopcontacten, zodra je de stekker eruit haalde hing dat kinderslotding eraan dus die waren zo weg, haakjes op deuren heb ik nooit gedaan, waar ze niet aan mogen komen staat zo hoog dat ik zelfs op mijn tenen moet staan om het te pakken. Slaap tekort viel ook wel mee, heb ik nu meer last van nu ze ouder zijn, maar dat is een combie met veel ste laat naar bed gaan en dat ze dan om ste beurt wakker worden. 1 x vroeger naar bed en je hebt weer een deel ingehaald. Wat ik vroeger leuk vond was stappen, winkelen bios, vind ik nu ook nog leuk. Gaan nu wat vaker naar pretparken, het bos, bios is dan een kinderfilm winkelen deed ik ook toen ze kleiner waren, zolang ze in de buggy zaten ging het goed. Nu kan ik onder schooltijd. Stappen is aanzienlijk minder geworden, maar dat werd al minder toen ik zwanger wilde worden. Heb goed gefeest voordat ik zwanger werd. Moet er nu niet aan denken om om 23:00 uur nog op stap te moeten. Huishoudster doe ik niet aan. Tussendoor kun je al heel veel als het zicht schoon is is het goed en de extra dingen doe ik als ik er zin en tijd voor heb. Dit kan nu ook weer onder schooltijd. Nanny zal ik niet willen, oppas hebben wij opa,s en oma,s die dat willen doen. Ook nog een tijdje gastouderopvang en opvang aan huis gehad, maar idd dat is duur. En ik zou niks anders willen zien, ik maak genoeg tijd voor mijzelf als ze op bed liggen. Uitgebreid in bad, dvd serie kijken. Wij hebben er nog 2 katten bij en een pup sinds 1 jan. Ze zijn veel ste snel groot, ik geniet nu nog van de tijd dat ze bij mij willen zijn, voor ik het weet heb ik 2 chagerijnige pubers rondlopen waarbij niks goed is ;). .... Neem aan dat je het met een korreltje zout moest lezen.