{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat is er nog over van JOU?

Mini interview over het nieuwe-mama zijn. Knappe mama die zichzelf hier niet in herkent!

Afbeelding blog 'Wat is er nog over van JOU?'

[Interviewer prutst klunzig met het kindvriendelijke stopcontact. "Hoe krijgt ik die stekker erin," vraagt hij paniekerig, "want zonder oplader doet de microfoon het niet." "Gewoon zo", zegt de mama, die met baby onder haar oksel alsof hij een bowlingbal is, vloeiend neerbuigt en soepeltjes de twee pinnetjes in de muur dauwt en tegelijktijdig haar baby kietelt en lieflijk een liedje neuriet...]

1. Hoeveel uren ben je per dag met je kind bezig?

Vrijwel alle uren. Als hij slaapt, slaap ik bijna altijd met hem mee. Graag, laat mij slapen. Een maand, ongeveer.

2. Als Baby slaapt moet je toch het huis schoonmaken?

Ik heb de luxe all-inclusive vakantie-droom met privé butler en sexy duikinstructeur in duigen laten vallen, de scherven in mijn spaarvarken gestopt, en daar betaal ik nu een huishoudster van. De rest van de troep ruim ik op met Baby op mijn heupen.

3. Wat deed je graag voordat je moeder werd?

Ik zat graag met een dozijn wildvreemden in het donker: bioscopen waren zeer geliefd. Ik schilderde zingend kinderschilderijen voor mijn gezichtloze toekomstige baby's, terwijl ik dromerig fantaseerde over de man die mij ten huwelijk zou vragen. Ik deed uren over het schrijven van de perfecte zin. Ik danste vrij, verdronk in boeken, dook door golven, lachte tot ik buikpijn had, bakte orgineel brood, dronk liters koffie met vrienden&vreemden, en sliep gaten in vrije dagen. Window-shopping werd écht shoppen. Reizen was mijn favoriet, op de hiel gevolgd door talenstudies en helicopterlessen...

4. Hoeveel dingen doe je daar nu nog van?

Ik multi-task: ik lees een boek op de WC terwijl ik het wc-papier verfrummel en klaar maak voor De Veeg, maar alleen wanneer ik tijd heb om op de bril neer te strijken.

5. Nanny?

Te duur, en ik wil niet iemand anders in huis hebben. Zelfs een kat bezorgt mij momenteel koortsige bindingsangst.

6. Oppas?

Meer, meer, méér! Maar hoe zit dat dan met dat knagende schuldgevoel? "JIJ bent toch de mama?" zeurt een stemmetje achterin mijn hoofd. "Zorg JIJ dan ook voor Baby! Wat nu als Baby ongerust wordt als jij er niet bent?" 

7. Wat zou je graag anders zien, zodat er meer overblijft van JOU?

Hahaha... Ja, heb je even? Hier heb ik geen tijd voor. Het is heel laat. Het is al negen uur geweest. Ik moet slapen! De groeten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je