{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat ik echt nooit zou doen..

Voordat ik zwanger was dacht ik het al. En irriteerde ik me aan degene die het deden. Toen ik zwanger was wist ik het zeker. No way! Not me!

Afbeelding blog 'Wat ik echt nooit zou doen..' Achtergrond blur afbeelding

Maar dan toch.. It's true.. Ik ben een echte babyspammer.

Wie niet weet wat een babyspammer is.. een babyspammer is een ouder (meestal de mama) die all day every day foto's en/of verhaaltjes over haar kind(eren) deelt. Dit vond ik altijd zo overrated. Like dude.. we know.. je hebt een schattige baby. Thank you, voor foto 937, but we get it! Ja super knap, ze kan nu haar eigen voet vastpakken. Wat super lief dat hij nu kan brabbelen. Zeker weten goed dat ze nu kunnen zitten, staan, lopen. Bladibladiblaaaaa!

Dit zou ik dus eeeecht niet doen! Dat mijn kind voor mij super interessant is wil niet zeggen dat dit voor andere zo is, zo gezegd door pre-pregnant Dewi. Tijdens mijn zwangerschap begon ik wel al wat meer te delen. Want het was toch wel heel leuk en spannend wat ik allemaal mee maakte. Maar babyspammen? Nee dat zou ik nog steeds zeker weten echt niet doen, aldus pregnant Dewi.

Ah, maar wie zien wij daar? Tadadaaaaa! Daar is post-pregnant Dewi. En samen met haar is super babyspammer geboren. Ik kan het niet laten. Ik maak ook de hele dag, serieus, foto's van mijn kleine Pooks. Ze is TE schattig. Maar daar in mijn gierende babyspam lijf heb ik nog wel enige zelfbeheersing om niet de hele dag door foto's te posten. Of verhaaltjes. Of gewoon alles wat in me opkomt over haar.

Het lukt mij zelfs tot zoverre om niet dagelijks iets te posten. Online. Ja. Ik kan het babyspam tot op zekere hoogte tot een minimum houden. Online. Offline.. dat is een ander verhaal. Het grootste 'slachtoffer' hierin is mijn beste vriendin, Daphna. Ik denk dat ik, zonder dollen, kan zeggen dat zij op een dag zo'n 5 foto's binnen krijgt. Sorry? Oh.. ja minimaal 5. Dit kan oplopen tot 10. Ik vertel wel eens hele verhalen. In beeld. Gewoon omdat het, ja, waarom? Gewoon. Ze is schattig. Dus. Ja.. 
De tweede is Rodney. Kijk eens hoe schattig onze baby is, alsof hij haar niet 2 uur later weer ziet. Maar hij doet het net zo hard terug. Dus dat trekt het spamgehalte weer recht....
Daarna mijn moeder, oma. filmpjes, foto's alles wat ik leuk en schattig vind wordt doorgestuurd. En oma vindt het geweldig, dus dat geeft een extra boost tot extra spam.

Nu ik zelf een kindje heb, snap ik waarom we babyspammen. Ons kind is schattig. Wij zijn trots. En dit willen wij delen. Of je dit nu wilt of niet. Maar je zult weten hoe freaking awesom mijn baby is! Dus nu in mijn baby mania zal er nog flink wat voorbij komen. Maar wees gerust, deze baby manie zal ook overwaaien. En die waait regelrecht de peuter manie in! Dus neeeee! Jullie zijn nog lang niet van mij, ons, af! Spamspamspammerdespam! En eerlijk... je vind het stiekem gewoon hartstikke leuk! 

Niet? Echt niet? Diep diep in je hart niet? Oh..

Dat is.. ja.. dat is dan heel erg jammer!

BAM op je beeldscherm! KIJK EENS HOE SCHATTTTTIGGGGGG!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je