{{ message.message }}
{{ button.text }}

WAT HEEFT DAT NOU MET ZIN TE MAKEN?

Doe het gewoon!

Afbeelding blog 'WAT HEEFT DAT NOU MET ZIN TE MAKEN?'

WAT HEEFT DAT NOU MET ZIN TE MAKEN?

Mijn vader zei vroeger altijd tegen mij als ik iets niet wilde doen omdat ik geen zin had: ‘wat heeft dat nou met zin te maken’. Je hoort het gewoon te doen. Hij was heel erg van de regels en van hoe het hoort. Tja, hij was niet voor niets leraar natuurlijk. ?

Zelf heb ik dat wat minder extreem, maar deze les heb ik wel onthouden. Ik hoor het mezelf ook wel eens tegen mijn eigen kinderen zeggen. ?

Tja, je kunt nou eenmaal niet alleen doen waar je zin in hebt. Zo zit het leven niet in elkaar. Je moet leren dat bepaalde dingen nou eenmaal zo horen en/of niet mogen en van andere dingen moet je leren wat jij belangrijk vindt en wat jij bij jou vindt horen. Tenslotte vinden we niet allemaal hetzelfde belangrijk.

Nou merk ik wel bij mijn kinderen dat soms ‘ik heb geen zin’ niet zozeer met zin te maken heeft, maar eigenlijk meer met ‘durven’. Soms moet iets gebeuren, bijvoorbeeld voor school, maar is er een beetje sprake van onzekerheid en dat wordt onder het mom van ‘geen zin’ geprobeerd om weg te moffelen. ?

Ik vind het belangrijk om dat goed in de gaten te houden en te begeleiden, want dingen vermijden leidt uiteindelijk wel tot echte angst. En dat wil je echt niet voor je kind.

Hoe gaat dat bij jou thuis? Heeft jouw kind ook wel eens ‘geen zin’? ?

? Linda

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je