Snap
  • Mama

wat heb je er aan..

Gisteren gebeurde in mijn ogen het onmogelijke.
As zondag is onze kleine meid haar eerste verjaardag..  Mijn vriend vraagt aan zijn moeder tot hoelaat ze moet werken en hoe laat ze er dan zou kunnen zijn. 
Weet ze niet, kan ze nog niet van te voren zeggen. Ze heeft gewoon een werk rooster dus ze weet heel goed tot hoe laat ze moet werken. Maar dat even terzijde. 

Zijn ouders zijn al een aantal jaar gescheiden, maar kunnen elkaar nog steeds niet luchten. Maar je wilt natuurlijk wel gewoon de opa en de oma van je eigen kind op der verjaardag hebben. Dus hadden wij voorgesteld eerst de een, en dan de ander op bezoek. Krijg je ook geen gezeur en geen scheve gezichten.
Maar madame was het daar niet mee eens en beeïndigde snel het gesprek. Allemaal prima. We moesten ook nog de opa van mijn vriend bellen of hij ook nog wilde komen. Maar nee hij was zoooo ontzettend boos. Bleek mijn schoonma daar gewoon te zitten en alles te hebben verteld. En alles nog gelogen ook. Want wij zouden gezegd hebben dat ze niet welkom was en een hoop blabla. 

Om een lang verhaal kort te maken, opa komt niet en schoonmoeders ook niet... 
Krijg ik meteen een berichtje van haar; 'ik kom niet op de kleine der verjaardag en op een andere dag ook nooit meer.'
Nu was ik het ook helemaal zat met haar omdat alles om haar draaide en ze nooit, maar dan ook nooit naar de kleine vroeg. Maar wel elk moment hier willen binnen vallen. En waren we er niet? Dan nog beledigd zijn ook!
Ik heb haar dus even goed de waarheid verteld. Maar het kwam er op neer dat alles door haar eigen zoon zou komen. Hij zou er voor hebben gezorgd dat hij de overgroot opa en de oma van de kleine meid zou hebben afgepakt. Toen had ik het niet meer. Ik heb tegen der gezegd dat ik het heel erg triest vind dat dit hele gebeuren moeten gebeuren om een klein onschuldig meisje haar verjaardag..
En daar zit ik best wel mee. Een meisje wat hier niets mee heeft te maken is er uiteindelijk wel de dupe van. 
Maar ik denk maar zo dat het beter is dat we er nu achter zijn gekomen hoe mensen echt zijn. Of ben ik nu dan toch te hard?

10 jaar geleden

Jeetje.. Je gaat je dan toch afvragen waar mensen zich toch druk om maken he.. Logisch dat je de zaken rondom je vader een keertje rond hebben.. Het is al moeilijk zat om dat te verwerken. En dat is dan je bloed eigen broer. Maar ik denk inderdaad dat je goed hebt gedaan aan je beslissing, En dat denk ik ook wel weer bij mijn kleintje.Wat niet weet , wat niet deert .. Daar ben ik het absoluut mee eens. En moet zeggen , het is nu alweer een paar dagen geleden dat dit is gebeurd. Maar ik merk dat mijn vriend en ik nu wel een soort rust hebben. Die vrouw was alleen maar een last en een enorme irritatie in ons leven! Dankjewel! Ook jij heel veel succes er mee!

10 jaar geleden

heel erg hoor. ik snap niet dat mensen zo raar kunnen doen. Ik zit ook in zo'n situatie maar dan met mijn broer. Onze vader is een half jaar geleden overleden en sinds die periode is er alleen maar gezeur over de verdeling van zijn spulletjes en het geld. Ik krijg naar mn hoofd geslingerd dat alles maar om geld draait bij mij. Maar ik wil gewoon alles een keertje geregeld hebben. Hij heeft me dus voor alles wat los en vast zit uitgescholden maar verwacht wel dat ik op zijn verjaardag kwam. Nou dat hebben we dus niet gedaan. Ik wil namelijk niet dat mijn dochter meer contact met hem heeft. Ze is nu 9 maanden oud en zal dus haar oom en zijn vriendin als het aan mij ligt ook niet meer zien. Ik ben van mening wat je niet kent mis je niet. Ik denk dat ik nog wat harder ben dan jij misschien. maar ik wens je wel veel succes!!!

11 jaar geleden

Dat is het zeker. Ik ben blij om te horen dat wij de juiste beslissing hebben genomen. Je denkt toch altijd in het belang van je eigen kind. Bedankt, het gaat zeker wel weer goedkomen

11 jaar geleden

Ruzie met een familielid is altijd het moeilijkste wat er is omdat je toch het liefst je familie bij elkaar houd. Dapper van je om deze beslissing te nemen, ik denk inderdaad dat het verbreken van het contact op dit moment het meeste rust geeft voor je. Dan hoef je niet meer op je hoede te zijn en kan je doen en laten wat je wilt. Veel sterkte ermee voor zowel jou als je vriend.