Snap
  • Mama
  • Voeding

Wat eten wij de aankomende week in het nieuwe jaar?

Elke week vertel ik wat wij de aankomende week gaan eten. Ik probeer gezond, gevarieerd en niet te duur te koken.

Het nieuwe jaar is begonnen en overal komen de gezondheidslijstjes langs. De goede voornemens zijn duidelijk hard aan de gang. Ik was hier eigenlijk al vorig jaar mee begonnen. Ik verander daardoor niet echt iets nu het januari is. Ik blijf sporten en ik blijf proberen gezond te koken. In december was het wel even wat minder gezond allemaal maar het voelt nu niet als goed voornemen maar meer weer terug naar wat het eigenlijk altijd moet zijn.

Dit zijn de recepten van deze week:

  • Tortellinie met courgette en een kaassausje (I know, helemaal niet gezond zo een voor gefabriceerd kaassausje maar wel lekker) en daarbij stukjes kipbraadworst
  • Broccoli en zoete puntpaprika (beide in de bonus) met rijst en kipdijfilet (die ik nog in de vriezer heb liggen van toen die in de bonus was) en wat chilisaus
  • Winterpeen (in de bonus) met aardappelblokjes en een wienerschnitzel (ook in de bonus).
  • Sperzieboontjes en doperwtjes met pangiusfilet gemarineerd in kurkuma met daarbij aardappelballetjes uit de oven. (Dit ligt allemaal nog in de vriezer, dat scheelde weer wat boodschappen.)
  • Macaroni met gehakt, tomatensaus en zoete puntpaprika (uit de bonus) en wat broccoli uit de vriezer.

Als ik het zo lees is het deze week niet heel boeiend. Maar goed ik heb dan ook niet elke keer veel inspiratie voor gerechten. 

Het gerecht van vorige week wat trouwens een echte hit was bij Nino was de groene curry met rijst en broccoli. Heerlijk vond hij die. Hij at er twee porties van weg en omdat we nog over hadden heeft hij de volgende dag nog een keer bij het avondeten twee porties gegeten.

8 jaar geleden

Het hoeft niet elke week heel spannend toch? Wij hadden vanavond ook heel ongeïnspireerd sperziebonen, aardappel kroketjes en hamburgers (voor Elfa visticks) iedereen heeft heerlijk gegeten en het was heel gezellig aan tafel. Het belangrijkste van de maaltijd. Grappig dat Nino curry zo lekker vind, Elfa vind het ook heerlijk.

8 jaar geleden

Haha vandaag was het al om 17:00 uur... omdat Nino al zo moe was.

8 jaar geleden

Klinkt goed! Wanneer en hoe laat kan ik aanschuiven? ;-)