Snap
  • Mama
  • Voeding

Wat eten we vandaag?

Iedere dag weer een lekkere, gezonde en afwisselende maaltijd op tafel zetten: de laatste tijd valt dat niet altijd mee. Als ik zo om me heen kijk, eten onze kinderen zo slecht nog niet, maar toch wordt het voor mij steeds moeilijker om de  afwisseling er in te houden. Natuurlijk ook onze kinderen houden van de 3 P`s (Pannenkoeken, Pizza, Patat of in ons geval eigenlijk de PPF: Friet), maar daar kunnen we vanzelfsprekend niet de hele week mee vullen.

Iedere dag weer een lekkere, gezonde en afwisselende maaltijd op tafel zetten: de laatste tijd valt dat niet altijd mee. Als ik zo om me heen kijk, eten onze kinderen zo slecht nog niet, maar toch wordt het voor mij steeds moeilijker om de  afwisseling er in te houden. Natuurlijk ook onze kinderen houden van de 3 P`s (Pannenkoeken, Pizza, Patat of in ons geval eigenlijk de PPF: Friet), maar daar kunnen we vanzelfsprekend niet de hele week mee vullen.

Regelmatig maken we 'zelf' pizza (met een beetje hulp van de Jumbo bodem en saus). Super gemakkelijk en de kids vinden het geweldig om mee te helpen. Bovendien beleggen we de pizza behalve met tomatensaus en kaas ook met hamreepjes en champignons (alleen de jongste). Daarnaast een schaaltje ijsbergsla en stukjes komkommer en klaar is je maaltijd!

In onze voorraadkast stond nog een pak Burrito`s en vandaag besloten we deze maar eens op te maken. Voor de kids zonder de pittige kruiden en paprika, maar jammer genoeg hadden de meiden na 3 hapjes opeens 'buikpijn'. Ze moeten van ons wel even proeven, maar dwingen werkt alleen maar averechts is mijn ervaring. Boerenkool met worst, aardappeltjes,vlees en broccoli of boontjes ('groentenfrietjes') en soep met ballen plus stokbrood gaan er wel goed in, maar ik merk zelf dat mijn vriend en ik steeds meer een afkeer gaan krijgen van zulke 'succesrecepten'. Zelf ben ik dol op pasta, maar de kinderen juist niet. Wie weet een keer pasta met alleen saus en kleine gehaktballetjes proberen. Gehaktballetjes maken in ieder geval bij onze meiden veel goed.

Jullie horen het: mijn kookinspiratie is bijna op. Wie helpt mij om deze weer aan te vullen? (en dan het liefst ook nog een beetje goedkoop, kindvriendelijk en makkelijk)

Eet smakelijk allemaal!

11 jaar geleden

Kookinspiratie genoeg eigenlijk, maar dan ben ik nog wel eventjes bezig. Zelf heb ik ook gezeten dat ik het niet meer wist en het idee had dat we steeds hetzelfde aten. Nu heb ik hier een jaar geleden een oplossing voor gevonden en dat werk echt super! Iedereen is tevreden. Het gaat als volgt: Op maandag, dinsdag en vrijdag eten we aardappels, groenten en vlees, vis of kip. Als we maandag vlees hebben eten we dinsdag en vrijdag vis, kip of een ander soort vlees om toch te variëren. Dit kan natuurlijk ook in een ovenschotel. Op woensdag eten we standaard soep met brood. Brood kan je zien als tosti's, bolletjes met hamburger of knakworstjes, zelf gebakken broodjes, boterham... En de soep varieert elke week. Op donderdag eten we pasta-, mexicaanse-, rijst- of bamigerechten. Eigenlijk een buitenlandse dag zeg maar. Op zaterdag hebben we een ppp dag. Pannenkoeken, patat of pizza. Op zondag maak ik meestal een stoofpotje klaar of iets wat echt in het seizoen past. Maar een extra grote schnitzel gaat er dan ook wel in hoor met een salade erbij. Dit schema kan je natuurlijk helemaal zelf invullen. Maar misschien dat het je een beetje ruimte geeft. Wij eten geen enkele week hetzelfde. Nu is Quin erg gek op spinazie. Dit eten we om de week, en mocht er een dag tussen zitten dat hij iets niet lekker vind. Dan neemt hij toch een beetje minder. Er zit voor de rest van de week wel weer een andere gezonde dag tussen dat hij het wel lekkerder vind.

11 jaar geleden

Hoewel ik liever alles zelf vers koop en maak, moet ik zeggen dat die maaltijdpakketten die in de supermarkt staan ook echt uitkomsten zijn hoor.....zeker als je eens een keer iets anders wilt. Hier bij ons thuis is bv de Beef Shanghai een ware hit. Noedels met mild gekruide gehaktballetjes (erg kindvriendelijk!) en je kunt er groenten bij gooien naar wens. Wij doen meestal prei of paprika maar je kunt er van alles door gooien. Dus als jouw kids van gehaktballetjes gooien, is dat wellicht een tip. Lasagna is hier ook altijd een goeie en je kunt er een hoop groenten in verstoppen. Ik weet niet of je altijd pasta met tomatensaus maakt en dat jullie dat een beetje zat raken? Je kunt ook roomsaus maken.... Beker room, kruiden naar wens, groenten naar wens en ipv gehakt zou je er dan ook een keer kip in stukjes bij kunnen doen. Roomsaus met grove mosterd en een klein scheutje witte wijn met broccoli in stukjes doet het bij ons erg goed, ook de kleine man van 3 jaar eet dat met smaak naar binnen. Door de room wordt de mosterd heel zacht, maar ik zou me kunnen voorstellen dat het misschien een tikkie lastig is voor kinderen (alhoewel het hier dus goed gaat). En ik ben gek op ovenschotels om eens een keer iets anders te doen met eten. Aardappels, groente en vlees kan namelijk prima in een ovenschotel en dan wordt het toch net even wat anders. Gewoon alles er in doen, bouillon maken en eroverheen gieten en gaar laten worden. Of een lading geraspte kaas er overheen gooien.

11 jaar geleden

@Chella, bedankt voor je tips!!!Klinkt goed.

11 jaar geleden

Wat ik erg lekker vind is tagliatelle. die kook ik, dan gooi ik er een half potje groene pesto en een zakje parmezaanse kaas(geraspt) door. en dat is je basis. dan kan je allerlei vlees en groente erdoor doen. net wat je lekker vind. kinderen vinden gebakken aardappeltjes met worteltjes en vissticks vaak ook heel lekker. helemaal als je zodra de worteltjes warm zijn een beetje boter en wat suiker er door doet. Ook heb je wel ovenschotels waar je tortilla chips op moet doen. (mexicaanse gehakt schotels enzo.. ) alleen al omdat er chips op ligt vinden kinderen t vaak erg lekker. ik hou ontzettend van koken. om ideetjes op te doen ga ik vaak naar www.okoko.nl ideaal, als je iets lekker lijkt kan je t op de website zelf opslaan in "je kookboek" en je kan recepten opzoeken op ingredient, of op cheffkok (bijv jamie oliver of nigella lawsonn) Mijn zoontje is nu anderhalf en eet eigenlijk alles, maar t zoontje van een vriendin is 4 en lust bijna niks. dus waneer ze komen eten zijn dit de dingen die ik vaak maak.