Snap
  • Mama
  • Voeding

Wat eten jullie met de lunch?

Ik vraag me af wat jullie eten voor lunch? Gezellig met de kids mee of iets anders en op een ander tijdstip?

Ik vind het best lastig om én mijn kinderen te 'voeren' én zelf te eten. Daarom eet ik vaak snel wat nadat iedereen is uitgegeten met de lunch.. Met het avondeten vind ik het een ander verhaal. Dan zitten we gezellig met de hele familie bij elkaar maar de lunch... Zo chaotisch!

Brood of een snelle yoghurt?

Wat ik nu steeds doe, is een yoghurtje (met appel en krentjes) dat is snel en gemakkelijk. Brood eet ik namelijk liever wat minder omdat ik wil afvallen. Maar ik wil niet dat mijn kinderen dit door hebben.. Stel je voor dan eten ze dadelijk ook geen brood meer!

Boterhammen versieren

Mijn kinderen hebben op school geleerd om gezellig je boterham te versieren (zoals de foto) heel leuk... En een lekkere troep haha! In plaats van af en toe in het weekend willen ze nu elke ochtend en middag een boterhamgezicht! Handig! Het leukste gedeelte van de gezichtjes zijn toch wel de 'sproeten' ookwel gekleurde vruchtenhagel... Nou ik heb nog nooit mensen gezien met zoooo veel sproeten haha! Soms laat ik het gewoon even gebeuren, anders blijf je nee zeggen. 

Ervaren jullie het lunchmoment ook zo vreselijk hectisch? En wat eten jullie zelf? 

8 jaar geleden

Meestal een spelt broodje met wat vleeswaren en avocado. Erg lekker en nog gezond ook!

9 jaar geleden

Ik heb een peuter van bijna 2 en hij mag van mij kiezen wat hij op brood wil... zijn broodje is hartig (kaas of vleeswaren). Hij schuift zelf zijn kinderstoel aan tafel en dan eten we samen gezellig een broodje. Soms lees ik hem voor en soms probeert hij gezellig te kletsen. Ik probeer het eten gezellig te houden zodat hij graag aan tafel eet en het eten geen straf wordt (hij zit in de ik-ben-bijna-2-dus-zeg-ik-nee-fase)

9 jaar geleden

Wij eten ook gewoon bammetjes :). Eerst een boterham met iets gezonds, en als ze goed hebben gegeten mogen ze ook een boterham met wat zoets erop. Hierna komt het fruithapje en thats it.

9 jaar geleden

Gewoon samen bammetjes. Mama en dochter hetzelfde. Dood normaal brood.