Snap
  • Mama

Wat eet je in een (drukke) werkweek?

Kinderen, huishouden werk en ook nog zoiets als een eigen leven. Eten, en zeker wat gezonder eten, is een hele uitdaging. Hoe doe jij dit?

Sinds ik weer aan het werk ben, is de puzzel met maaltijden maken weer begonnen. Eigenlijk wil ik zo gezond en voedzaam mogelijk eten. Niet alleen voor de kleine hummels, maar ook voor manlief en mijzelf. Zij moeten er groot van worden, en wij moeten er gezond bij blijven. We hebben langzaam maar zeker onze draai gevonden, dit is hoe ik de uitdaging volhoudt:

Weekboodschappen: Het heeft lang geduurd, maar met kind nummer twee in huis hebben we toegegeven aan het fenomeen weekboodschappen. Ook wij staan zaterdagochtend in de plaatselijke super om eten voor een week in te slaan. Samen met hordes anderen die dan ook hun boodschappen doen. Niet dat ik op een doordeweekse dag niet meer naar de winkel ga, want ik vergeet nog wel eens wat, maar dat is uiteraard een ‘gepland’ uitstapje voor de kids en mijzelf.

Grote porties koken: regelmatig kook ik maaltijden voor een weeshuis, in plaats van voor manlief, dochterlief en mijzelf (de kleinste man in huis eet nog niet met de pot mee). We hebben een aantal recepten die zich goed in laten vriezen en deze maaltijden eten we dan weer op een dag dat ik van tevoren al weet dat koken er niet in zit vandaag. Of op een dag dat de werkdag te lang was en de kinderen moeilijk te hanteren zijn. Maaltijd uit de vriezer, in de magnetron of in een pannetje en eten maar.

Maaltijden voorbereiden: Ik heb een aantal recepten die ik de dag van tevoren voor kan bereiden. Dan hoef ik het eten op de werkdag alleen nog maar in de oven te zetten of op te warmen en we kunnen eten. Ik bereid deze maaltijden in het weekend of op een vrije dag voor wanneer ik toch al de avondmaaltijd kook. Ik sta dan toch al in de keuken en vaak is het niet eens zo heel veel meer tijd.

Take out: Mijn minst favoriete optie, want ik hou van zelfgemaakte maaltijden, maar toch moet ik toegeven dat één van de p’s de revue wel eens passeert als manlief en ik echt helemaal uitgeteld zijn. En ik werk maar drie dagen. Ik vraag me altijd af hoe fulltime werkende mama’s dit doen!

Er is altijd ruimte voor verbetering. Hoe pak jij de avondmaaltijd aan op werkdagen? Ik ben benieuwd naar meer manieren om mijn leven makkelijker te maken!

8 jaar geleden

Goed hoor! Ik geloof dat ik hier tot hoofd boodschappen ben gebombardeerd, en dat is niet iets wat er makkelijk uit gaat. Eigenlijk is het best handig, behalve op zaterdagochtend als iedereen in de supermarkt te vinden is ;)

8 jaar geleden

Das ook een goed idee! Die zit niet in mijn repertoire omdat onze vriezer niet zo groot is. Als we verhuizen hoop ik daar wel ruimte voor te hebben!

8 jaar geleden

Wij halen nog elke dag ons eten. Degene zonder de kinderen haalt het. En bij weinig tijd....Ja dan is het niet altijd even gezond

8 jaar geleden

Hier ook een keer per week boodschappen. Extra komt er nog eens bij dat kant en klaar er niet inzit vanwege glutenallergie. Dus alles vers wat natuurlijk heel gezond is. Voor ons kleintje wordt ook altijd vers gekookt geen potjes . Soms erg druk maar probeer het toch elke dag te doen. Behalve op zaterdag frietjesdag