{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat een liedje doet

Dagboek van een pleegmoeder #3

Afbeelding blog 'Wat een liedje doet ' Achtergrond blur afbeelding

De beste zangers, een programma wat ik geweldig vind en wat we vaak terugzoeken op YouTube. Zo ook weer afgelopen week, Suzanne en Freek met het nummer van Stef Bos “papa”.....het staat aan en ik zie Kiki aandachtig luisteren.

Muziek kan haar raken, zo klein als ze is, ze voelt het snapt het. En al is ze vaak stilletjes en verlegen, zingen is iets wat ze vaak en graag doet.

De tekst komt langzaam bij haar binnen en ze loopt naar Jef. Ze pakt hem vast en zingt zachtjes het refrein mee....

“Papa ik lijk steeds meer op jou, papa ik hou steeds meer van jou”

Het raakt Jef, hij slikt zijn tranen weg. Het raakt mij en het raakt haar. Ze wilt extra knuffels en die krijgt ze uiteraard.

Dit soort momentjes doen mij weer beseffen hoe bijzonder ons gezin is. Hoe mooi, maar ook hoe lastig. Niet zozeer nu, want Kiki heeft nooit echt veel vragen, maar wel voor later. Want die vragen gaan ook bij haar komen, net zoals dat bij Saar is gebeurd. Eerlijkheid staat dan voorop, want ja daar heeft ze recht op.....maar wat als je het antwoord niet weet? 

Geen idee of ze op haar vader lijkt, eigenlijk niet eens echt zeker weten wie dat is....

Voor nu is het goed zoals het is, want ja ze lijkt ook op Jef, haar trekjes, haar lach, haar ondeugende streken en haar soepele heupen.....

Lieve Kiki voor alles wat je doet hebben wij hetzelfde ritueel...

Liefs Deb, 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je