{{ message.message }}
{{ button.text }}

wat doe ik met de 'oude' spulletjes??

2 meiden en een jongen die groeien als kool, maar wat doe ik met de dingen die ze niet meer dragen? Bewaren of wegdoen?

Afbeelding blog 'wat doe ik met de 'oude' spulletjes??' Achtergrond blur afbeelding

Al een hele poos ben ik aan het wikken en wegen, de zolder staats steeds voller met speelgoed en kleding waar de kinderen niet meer mee spelen en wat ze niet meer passen. We hebben maar een kleine ruimte, dus er zullen ergens eens keuzes moeten worden gemaakt. Ik merk dat ik het erg moeilijk vind om dingen van de kinderen weg te doen. Het voelt dan denk ik een beetje als definitief. 

Mijn vriend en ik zijn er nog niet helemaal uit of we ooit nog een vierde kindje willen. Dit hangt van een aantal factoren af, maar vooral van het feit dat het in ons huis nu echt niet zal passen. En misschien is drie ook wel genoeg.. Ik geniet elke dag weer van die heerlijke snoetjes om me heen. 

Maar dan is het weer tijd om de winterkleding in de kasten te leggen en alles eens goed uit te zoeken.. Verdorie.. Weer een hele doos met kleding dat niet meer past. En het past ook niet meer op zolder... 

Maar wat moet ik er dan mee? Weggooien? Weggeven? Verkopen? Na lang wikken en wegen ben ik maar eens gaan uitspitten wat ik nou eigenlijk in alle dozen heb zitten. Bij elke jurk en elk shirt haal ik herinneringen op en bepaal ik hoeveel waarde ik eraan hecht. Ik heb besloten dat ik een deel naar onze weggeefwinkel zal brengen, vooral de kleertjes en schoenen die geen merk hebben, maar er toch nog mooi uitzien. Mijn kinderen krijgen vaak kleding van oma en anderen en zo hebben ze een volle kast, waar ook veel tussen ligt dat ze vrijwel nooit hebben gedragen. De weggeefwinkel vind ik een heel mooie onderneming, mensen die erg krap zitten, kunnen hier toch wat mooie spullen halen. Ook werken zij samen met verloskundigen en maken zij speciale babypakketten voor ouders die niets of weinig te besteden hebben. Voor mijn gevoel komen deze spullen dan op een goede plek terecht. 

Kapotte kleding en speelgoed zoek ik goed uit en gooi ik weg. De kleren waar ik echt waarde aan hecht bewaar ik in een doos, ik heb weleens gezien dat mensen er knuffels van kunnen maken. Voor geboortepakjes enzo. Het lijkt me misschien wel leuk voor de kinderen. Dan ligt het niet zo te verstoffen en zijn deze knuffels uniek van hunzelf. 

Dan de kleren waarvan ik denk dat ik het wel zou kunnen verkopen.. ja, leuk bedacht, maar hoe en waar? Kledingbeurs? Hmm. Helaas weinig in de buurt. Marktplaats? Andere verkoopsites? En wat moet je er dan voor vragen.. ook dat vond ik dan weer moeilijk. (het was een beetje een eindeloos proces leek het wel) Zelf duur gekocht, amper gedragen, wel wat emotionele waarde en dan een prijs eraan geven. €1.-? €5.-?? Echt geen idee.. 

Gelukkig na wat googlen kwam ik wat tips en trucs tegen en heb ik inmiddels al veel verkocht. Een echte aanrader is de app van reshopper, makkelijk te gebruiken (ook voor nitwits als ik), alleen voor kinderspullen (kleding, speelgoed, zwangerschapskleding, kindermeubels etc.) en je hoeft het niet te versturen, want is vooral voor mensen in je buurt (straal max 30km)!! Marktplaats is ook een goede verkoopsite, maar hier had ik wel snel het idee dat mensen voor een appel en een ei alles wilden hebben. Ook de nieuwe verkooppagina's op Facebook zijn handig te gebruiken, alleen ben je dan een halve dag bezig met uppen van alles haha. 

Inmiddels is het weer een stuk opgeruimder en overzichtelijker op zolder. En als er toch nog een baby'tje komt ergens? Tja... dan maar weer alles aanschaffen. Of op reshopper gaan winkelen hahaha. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je