{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat ben ik nou voor moeder?!

Het komt niet...dat gevoel van verliefd zijn op je kindje. Ik voel me schuldig. Wat ben ik nou voor moeder?!

Afbeelding blog 'Wat ben ik nou voor moeder?!' Achtergrond blur afbeelding

Ik word er heel verdrietig van, maar ik hou niet van mijn baby...hoe erg is dat! En wat zegt dat over mij? Ik zorg voor Nienke en ik wil dat haar niks overkomt, maar dat is omdat ze mijn verantwoordelijkheid is. Net zoals je goed zorgt voor een baby op het kinderdagverblijf. Ze zijn lief en schattig, maar niet van jou.

Ik hoopte dat het thuis beter zou worden. Maar het komt niet..dat verliefde gevoel waar die andere moeders het over hebben. Ik heb het niet. Ik voel me zo schuldig. Wat ben ik nou voor moeder?! Misschien had ik er nooit aan moeten beginnen. Mijn moeder is bang voor een postnatale depressie, maar dat denk ik niet. Ik wil haar of mezelf niks aandoen. Het is me allemaal ook niet teveel. Ik heb alleen het gevoel dat ik heel lang aan het oppassen ben. (Iets wat ik trouwens graag doe, want ik ben dol op kinderen)

En ik kan trouwens ook niet eens echt voor haar zorgen. Mijn hechting heeft los gelaten, dus ik moet blijven liggen tot alles een beetje geheeld is. Voeden dat moet ik wel vaak, want het is een hele dame. We proppen haar deze 1e week nog in maat 56, maar eigenlijk past dat al niet meer. Elke 2 uur komt ze voor de borstvoeding. Doodvermoeiend, maar ja, het is gezond en dat is het belangrijkste. Ook voeden we wel iets bij met de fles, op aanraden van de kraamhulp. Nienke heeft het echt nodig.

Maar mij ook heeft ze ook nodig. Ik hou haar bewust veel bij me, om het gemis aan moederliefde te compenseren. Zou ze het erg merken? Misschien komt het gevoel wel nooit en blijft ze altijd 'vreemd' voor me? Deze angst durf ik niet hardop uit te spreken. Alsof ik dan bang ben dat het echt waar wordt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je