{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat als je schoonmoeder niet is wie ze lijkt te zijn

Ik vertrouwde haar zo, en nu gebruikt ze alles tegen me! Mijn schoonmoeder heeft me nooit gemogen.. En zal mij ook nooit accepteren.

Afbeelding blog 'Wat als je schoonmoeder niet is wie ze lijkt te zijn' Achtergrond blur afbeelding

Waar zal ik eens beginnen.. Ik ben een trotse moeder van een dochtertje Sophie Rose, Ze is het mooiste wat me is overkomen! Ze is geboren op 24 augustus 2015

Laat ik vanaf het begin beginnen..

Ik en mijn vriend hebben elkaar via internet leren kennen en kregen uit eindelijk een lange afstandrelatie, ik woonde in Enschede (OV) en hij in Delft (ZH), 200km van elkaar vandaan.

Na 7 maanden samen zijn bleken we zwanger te zijn! We waren nog maar zo kort samen en wisten nog niet echt wat we moesten verwachten maar we gingen ervoor! Nooit erover gehad of überhaupt erover nagedacht een abortus te doen we waren tenslotte nog maar 19 we woonden allebei nog thuis en zijn moeder deed een aanbod om bij haar te komen wonen zodat we de zwangerschap tot aan het eind samen konden doen, ik stemde toe zonder te weten wat ze eigenlijk allemaal van plan was!

Me zwangerschap verliep goed tot 35 weken, kreeg hoge koorts was uitgedroogd en werd toen opgenomen heb er zeker een week gelegen met 4x per dag een zak vocht wat in me gepompt werd, continu mijn temp te checken en veel aan de CTG liggen ik had al lichte weeën en 1 tot 2 cm ontsluiting en veel bloedprikken op een dag, wat was dat verschrikkelijk!

Uiteindelijk is ze met 37 weken geboren gezond en wel en toen begon het! We konden eindelijk genieten van ons meisje en wat hadden we daar zin in! Maar ook toen begon de ellende echt..

Me schoonmoeder veranderde zo! In het begin hadden we dat nog niet echt door totdat ze alles probeerde over te nemen, commanderde mij en zei alles wat ik fout deed bij mn dochter mijn vriend werkte 5/6 dagen in de week dit deed ze dus alleen wanneer hij werkte omdat ze wist dat ik niet voor mezelf op kwam en me vriend dat zeker wel zou doen! Ik raakte in een down periode moest aan de antidepressiva en sliep bijna alleen maar waardoor ik niet vanaf het begin van ons meisje kon genieten ze trapte me zo de grond in! En het werd alleen maar erger!

Op een gegeven moment liet ze me zelfs twijfelen aan me eigen ouders, ze zei me dat ze me niet wouden en niet van me hielden omdat ze me zo na delft hebben gedaan vond zij

Dit heb ik een jaar lang aan moeten horen, in Dec 2015 ging het HELEMAAL mis, ze wou mijn dochter meenemen na haar ouders in Hoorn en ik voelde me daar niet prettig bij en zei dat ik toch liever me meisje dichtbij me had, ik vond het nog moeilijk om haar aan een ander te geven had haar liever lekker bij mezelf.

Toen barstte de bom ze werd zo ontzettend boos  en vond dat ik haar geen tijd gunde met haar kleindochter, die week kwam de wijkcoach om te praten van hoe het ging nou ik vond t opsich super gaan want ik twijfelde eindelijk niet meer aan mezelf of het moederschap mede door mijn vriend en familieleden die me goeie steun gaven.

Dus ik ging met een goed gevoel dat gesprek met ze aan, me schoonmoeder wou ook wat kwijt en wat bleek nou? Ze had 3 A4'tjes vol geschreven met wat we fout deden en wat voor slechte ouders wij waren! En daarna zette ze me op straat samen met me kind van 5 maanden oud!

Mijn vriend en ik wouden op onszelf en waren daar dus ook mee bezig we hebben ontzettend geluk gehad en kregen een huisje in Enschede!

Met kerst waren we al vertrokken na mijn ouders en hebben daar tot die tijd ook gewoond totdat we dus dat huis in konden trekken

2 februari kregen we dan eindelijk de sleutels! En kon het echt beginnen, het was toen nog rustig en hoorden we niks van me schoonmoeder/moeder.

Paar weken later kregen we ook iemand hier en die zei dat me schoonmoeder alles had door gegeven aan de wijkcoach en jeugdzorg, wij werden verplicht eraan mee te werken anders zouden we onze dochter kunnen verliezen dus deden we het maar gewoon en lieten we zien dat we WEL voor dit kleine mensje konden zorgen, 28 dagen lang 5 à 6 dagen in de week waren ze hier en gingen ze kijken of de zorgen van me schoonmoeder waar waren, wat was ik bang dat ik mijn kind zou verliezen! Waarom moet ik me nou toch altijd bewijzen tegenover anderen!

Wat leek dat lang te duren en wat vond ik het eind gesprek spannend! Maar pff ze zag geen ENKELE reden om ons meisje bij ons uit huis te halen en zag ze niks terug van wat mijn schoonmoeder allemaal had opgeschreven/gezegd.

Wat was ik boos dat mijn schoonmoeder zoiets kon doen! Heb haar zoveel verteld in vertrouwen ze heeft zelfs mijn medische dossier gelezen!En nu dat alles.. Gebruikt ze tegen me!

We zitten nu inmiddels bijna in Aug 2016 en zijn er nog veel meer dingen voor gevallen, ze bleek bezig te zijn met kijken wat ze juridisch kon doen.. Ze wou Sophie haar voogd worden en haar zeker een weekend in de maand eisen kwamen we achter, ook heeft ze haar familie ingelicht met wat voor'n meisje ik ben en ben ik volledig zwart gepraat het ging zo ver dat de opa en oma van mijn vriend hem erop aansprak dat ze niks met hem/ons te maken willen hebben totdat hij bij mij weg zou gaan of ervoor zorgde dat hij terug kwam na Delft met onze dochter en mij hier zou achterlaten????

Hij nam de keus om voor ons gezin te gaan en niet voor zijn familie en nu bijna begin Augustus horen we NIKS meer van zijn familie en is mijn vriend volledig opgenomen in mijn familie en daar is hij blij mee! Hij zei ik heb nu een nieuwe familie een familie waar ik wel wat aan heb! 

Wat hou ik van mijn vent en van onze prachtige dochter!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je