Snap
  • Mama
  • Momlife
  • friends
  • echtevriendschap
  • Vriendschappen
  • Geenvriendenhebben

Wat als je geen real life vrienden hebt?

Ja je leest het dus goed, ik heb dus geen vrienden en dat klinkt best zielig 😬

Ik heb het dus over real life vrienden want op Instagram en facebook heb ik juist heel veel lieve vriendschappen waar ik erg blij mee ben.

Vaak twijfel ik ontzettend aan mezelf, ben ik niet leuk doe ik het verkeerd. Doe ik teveel mijn best of doe ik juist niet genoeg mijn best.

Dit probleem heb ik eigenlijk al vanaf mijn middelbare schooltijd. In die tijd was ik eigenlijk alleen maar bezig met school en de manege waar ik elke dag te vinden was.

En het is niet dat het altijd aan andere ligt want ik ben soms ook wel eens een rare 🤪

Teveel vrienden vind ik ook moeilijk, vooral om mijn tijd dan te verdelen. De laatste tijd doe ik ook niet echt meer de moeite voor reallife vriendschappen omdat het toch altijd weer fout gaat. Ik ben namelijk iemand die zich 100% inzet voor een vriendschap en daarmee ga ik dus ontzettend vaak mee op mijn bek.

Ook ben ik echt mega onzeker waardoor real life vriendschappen vaak fout gaan. Omdat ik dus echt bang ben dat iemand me niet leuk vind of dat ik het verkeerd doe.

Maar als je dan in deze tijd op Instagram kijkt zie je heel veel mensen gezellig met vrienden kerst vieren. En dat heb ik gewoon niet en soms voelt dat een soort van falen.

Wel moet ik heel eerlijk zeggen dat ik wel een stuk harder ben geworden voor mezelf. En nieuwe vriendschappen niet snel meer aan ga, Bang om weer te falen en op mijn bek te gaan. Het brengt bij mij heel veel stress omdat ik het vaak te goed wil doen en dan niet duidelijk zeg wat ik juist graag wil in een vriendschap.

Mocht je na het lezen van deze blog denken jeetje wat ontzettend zielig.

Niet doen want ik voel me echt niet zielig ik ben juist dankbaar voor alle mooie vriendschappen die ik heb op social media. En wil met deze blog al deze social media vrienden ontzettend bedanken want jullie betekenen heel erg veel voor mij. 

De meest wildvreemde mensen die mij hebben geholpen of iets leuks gestuurd hebben voor mijn kindjes. Jullie zijn goud waard 🧡

In 2021 heb ik in ieder geval een mooi doel. Ik wil namelijk me gaan openstellen voor real life vriendschappen en wat meer mijn best ervoor gaan doen.

Toch ben ik heel erg benieuwd of meer mama’s zich kunnen vinden in mijn verhaal. Hebben jullie veel real life vrienden, en hoe gaan jullie hiermee om?

🧡 Liefs Deesi 🧡

3 jaar geleden

Ik heb die ook niet en ik vind het wel prima zo hoor😂 Af en toe zo een praatje aan de telefoon prima, maar laat al die afspraakjes maar zitten 🤣 Ik herken mezelf in je verhaal, maar mooi voornemen voor 2021😜

3 jaar geleden

Daar ben ik het wel mee eens 😊 bij mij brengt het ook heel veel stress en druk en daarom vind ik het op dit moment wel best zo Ik heb veel social media vrienden en dat vind ik mega fijn Dank je wel voor je reactie vrouw 🧡

3 jaar geleden

Nope! Amper! Ik heb enkele collega’s waar ik me goed mee versta, en eentje is ook écht een vriendin geworden. Die komt hier thuis met partner en kindje. Verder heb ik één goede vriendin, de meter van Oliver, en nog een bevriend koppel waar ik af en toe in de speeltuin eens afspreek. Maar daar houdt het dan ook op. Veel kennissen, en online echt wel een paar zalige vriendschappen! Erg vind ik dat niet. Het brengt veel druk met zich mee om vriendschappen te onderhouden, en ik voel me vaak tekort geschoten. Dus die paar enkeltjes zijn goud waard, en meer moet het voor mij ook niet zijn in het echte leven.