{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat als je geen real life vrienden hebt?

Afbeelding blog 'Wat als je geen real life vrienden hebt? '

Ja je leest het dus goed, ik heb dus geen vrienden en dat klinkt best zielig 😬

Ik heb het dus over real life vrienden want op Instagram en facebook heb ik juist heel veel lieve vriendschappen waar ik erg blij mee ben.

Vaak twijfel ik ontzettend aan mezelf, ben ik niet leuk doe ik het verkeerd. Doe ik teveel mijn best of doe ik juist niet genoeg mijn best.

Dit probleem heb ik eigenlijk al vanaf mijn middelbare schooltijd. In die tijd was ik eigenlijk alleen maar bezig met school en de manege waar ik elke dag te vinden was.

En het is niet dat het altijd aan andere ligt want ik ben soms ook wel eens een rare 🤪

Teveel vrienden vind ik ook moeilijk, vooral om mijn tijd dan te verdelen. De laatste tijd doe ik ook niet echt meer de moeite voor reallife vriendschappen omdat het toch altijd weer fout gaat. Ik ben namelijk iemand die zich 100% inzet voor een vriendschap en daarmee ga ik dus ontzettend vaak mee op mijn bek.

Ook ben ik echt mega onzeker waardoor real life vriendschappen vaak fout gaan. Omdat ik dus echt bang ben dat iemand me niet leuk vind of dat ik het verkeerd doe.

Maar als je dan in deze tijd op Instagram kijkt zie je heel veel mensen gezellig met vrienden kerst vieren. En dat heb ik gewoon niet en soms voelt dat een soort van falen.

Wel moet ik heel eerlijk zeggen dat ik wel een stuk harder ben geworden voor mezelf. En nieuwe vriendschappen niet snel meer aan ga, Bang om weer te falen en op mijn bek te gaan. Het brengt bij mij heel veel stress omdat ik het vaak te goed wil doen en dan niet duidelijk zeg wat ik juist graag wil in een vriendschap.

Mocht je na het lezen van deze blog denken jeetje wat ontzettend zielig.

Niet doen want ik voel me echt niet zielig ik ben juist dankbaar voor alle mooie vriendschappen die ik heb op social media. En wil met deze blog al deze social media vrienden ontzettend bedanken want jullie betekenen heel erg veel voor mij. 

De meest wildvreemde mensen die mij hebben geholpen of iets leuks gestuurd hebben voor mijn kindjes. Jullie zijn goud waard 🧡

In 2021 heb ik in ieder geval een mooi doel. Ik wil namelijk me gaan openstellen voor real life vriendschappen en wat meer mijn best ervoor gaan doen.

Toch ben ik heel erg benieuwd of meer mama’s zich kunnen vinden in mijn verhaal. Hebben jullie veel real life vrienden, en hoe gaan jullie hiermee om?

🧡 Liefs Deesi 🧡

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je