{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer kies jij voor jezelf?

Afbeelding blog 'Wanneer kies jij voor jezelf? ' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer kies je voor jezelf? 

Moeilijke vraag he als moeder zijnde. Denk dat iedere moeder kan beamen dat het eerste waar je aan en om denkt is je kind(eren) en jezelf komt wel. 

Sinds de corona en sinds we met z'n alle beperkt leven en veel thuis zitten is het moeilijk om tijd voor jezelf te nemen. 

De dag indeling is iedere dag hetzelfde van maandag t/'m woensdag is het vroeg opstaan, kleren aan en hup achter de laptop werken, dan rond half 9 kruipt Niek uit z'n bed na weer een halve nacht te hebben liggen spoken, je zorgt voor zijn natje en droogje en je gaat weer verder met werken, tussendoor vermaak je Niek, geef je hem nog eena een snack, knuffel, kus en speel je met hem. Tot aan half vijf gaat dit zo door. Dan is het eten koken, douchen en naar bed.. Ohja tussen de middag slaapt Niek nog een uurtje ( jeej!). 

Wanneer kies je dan voor jezelf? Geen tijd voor, onmogelijk. Ik merk aan mezelf dat ik moe, energieloos, geiriteerd en gefrustreerd ben door dat ik continu binnen zit en de grip in en om mijn leven kwijt raak. Niek mist zijn ritme, wij missen onze ritme het is vooral nu aanpassen en niet kijken naar je eigen behoeften en verlangens maar naar die van Niek en anderen. 

Wanner kies Jij Voor jezelf en wanneer is het genoeg? Heb jij het gevoel dat je dit nu makkelijk aan kunt geven en kunt doen waar je zin in hebt? Of herken jij jezelf in mijn verhaal en hoe ga je hier dan mee om? 

Ik ben en blijf een trotse mama, ik cijfer mijzelf met alle liefde voor onze Niek weg, maar ben ik dan nog wel een leuke mama als ik niet volledig mezelf meer ben? Kan ik hem dan geven wat hij verdient kwa aandacht, emotie en liefde? 

Allemaal struggles waar een ieder van ons op dagelijkse basis mee om moet zien te gaan, momenteel door de gehalveerde nachten, door de struggles om hem überhaupt in bed te krijgen en te laten slapen + niet de tijd voor jezelf kunt nemen zorgt voor deze gevoelens en emoties. 

Ik hoop oprecht dat dit snel over gaat, dat we het normale leven weer op kunnen pakken, allemaal de ritmes vinden en herpakken die we zo nodig hebben en elkaar de ruimte kunnen geven om te ontspannen, genieten en te leven!! 

Keep the love close, keep you're friends closer, but always keep your heart much closer! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je