{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer je spiraal té goed werkt

12 weken na de bevalling, is mijn spiraal geplaatst. Want ja, je moet iets qua anticonceptie en die rothormonen van de pil komen er bij mij dus echt niet meer in.

Afbeelding blog 'Wanneer je spiraal té goed werkt' Achtergrond blur afbeelding

Al vanaf mijn 12e heb ik een hele heftige menstruatie. Met die reden ben ik dus ook op mijn 12e al begonnen met de pil in de hoop dat mijn menstruatieklachten minder werden. En dat was ook zo. Als ik nu op al die jaren terug kijk, heb ik dus heel veel last gehad van bijwerkingen. Alleen schoof ik ze toen weg onder de pubertijd. Pas sinds ik geen pil meer slik, merk ik wat voor nare effecten die hormonen op mij hadden. 

Na mijn zwangerschap wist ik dus één ding zeker. Ik ga NOOIT meer aan de pil. Ik wilde uberhaupt geen hormonen meer in mijn lijf die er niet hoorde. Dus ja, wat blijft er dan over qua anticonceptie? Laten we het eens zijn dat veel vrouwen (en mannen) een condoom niet de beste uitvinding vinden. Nou, ik ben één van die vrouwen. Dus als er een andere optie is neem ik die graag aan. Uiteindelijk kwam ik samen met de gynaecoloog op de Kyleena spiraal. De Kyleena is een midden weg tussen de Mirena en de Koper spiraal. De Kyleena is namelijk kleine dan de Mirena en heeft in tegenstelling tot de koper spiraal wél hormonen maar minder dan de Mirena. Hij is nog niet heel bekend en als je het mij vraagt hoeft 'ie dat ook niet te worden. 

Het zetten ging echt heel soepel. Na alle horror verhalen over het plaatsen van een spiraal was ik echt helemaal ready voor de pijn. Nou, die kwam dus niet! Ik heb het zetten dus helemaal niet gevoeld. Dat is dan wel weer een voordeel van de Kyleena en van het feit dat ik net was bevallen. Dan zit er allemaal nog wat meer rek in daarbinnen. Na het zetten was ik dus al 14 dagen aan het bloeden. Oke, kan "normaal" zijn. Prima... de volgende maand weer 14 dagen... de maand erna 21 dagen... maand erna weer 16 dagen. Ik kan jullie beloven dat ik er compleet klaar mee was en mijn onderwereld ook. De gynaecoloog zei dat ik de eerste 6 maanden na het plaatsen mijn lichaam de tijd moest geven om te wennen. Naja, dat zal dan wel. 

Uiteindelijk na heel wat maanden was er nog steeds niks veranderd. M'n cyclus was een pijnhoop en mn menstruatie duurde elke keer veel ste lang. Dat werd dus een ritje naar de gynaecoloog. Tijdens de echo zei hij eigenlijk vrij snel dat hij het al zag. De spiraal werkt té goed. En nu hoor ik je denken: "te goed?". Ja, te goed. Een spiraal zorgt er namelijk voor dat je baarmoederwand niet dik en soepel genoeg is voor een eitje om in te nestelen. Dit deed 'ie bij mij dus ook. Alleen zorgde 'ie er voor dat mijn wand dus zo extreem dun was en bleef, waardoor ik dus elke keer zolang menstrueerde. Op zich fijn dat je spiraal werkt en je niet zwanger kan worden, maar ja. Je neemt een spiraal als anticonceptie. Maar als je zowat permanent ongesteld bent, is dat je natuurlijke anticonceptie al kan ik je beloven. Om mijn baarmoeder wat te helpen zou ik dus naast de spiraal ook een lichte pil moeten slikken. Dit zou ik 2 maanden "testen".

Inmiddels zijn we 2 maanden verder en vandaag heb ik dan eindelijk de stap genomen om de gynaecoloog te bellen voor een afspraak. Dat ding moet eruit. Met de gedachte dat het ziekenhuis waar ik zit altijd een extreem lange wachttijd heeft, toch maar vast gebeld voor een afspraak. Of ik morgen al kan komen?! Ik keek Kevin echt aan van uh...Er uit is er uit en dat betekend dat er weer een kans is dat ik zwanger word. Gelukkig begon hij gelijk ja te knikken. Hij is morgen ook vrij en Raelyn is op het kinderdagverblijf. Mocht ik buikpijn krijgen of wat dan ook, kan ik lekker op de bank liggen met een kruikje.

Het is dus een feit. Die spiraal gaat er uit en we gaan niet aan andere anti conceptie. We willen heel graag nog een tweede kindje en als het gebeurt, gebeurt het. Dit word weer een nieuw avontuur!

Ps. Deze blog is geschreven op de dag voordat de spiraal eruit is gegaan. Ik zet hier bewust geen datum bij omdat niet iedereen hoeft te weten wat wanneer en hoe én omdat ik toch mijn gevoel met jullie wil delen. Ook al post ik dit dus op een later moment. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je