{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer je je schuldig voelt na nieuwe aankopen.

​Schuldig voelen over aankopen voor jezelf, iets waarmee ik al een paar dagen mee in mijn maag zit.

Afbeelding blog 'Wanneer je je schuldig voelt na nieuwe aankopen.'

Ik zal het verhaal even uitleggen:

Dinsdag heb ik mijn eerste salaris gehad. Iets waar ik erg naar uit keek aangezien ik al een week zonder geld zat.

Nu loop ik al 3 maanden op kapotte schoenen en dan bedoel ik ook echt kapot. Gaten aan de onderkant waar de regen, modder, zanden sneeuw doorheen komt. Ook ben ik van de week uit 1 van mijn 3 broeken gescheurd.

Dinsdagmiddag besloot ik om naar het winkelcentrum te rijden voor nieuwe schoenen en nieuwe broeken. Ongeveer 45 minuten op de fiets aangezien ik geen auto heb en geen zin heb om 6 euro uit te geven aan het ov. De kleine gezellig mee op de fiets en dus naar het winkelcentrum.

Eenmaal aangekomen in de kledingwinkel kon ik gelukkig al snel 3 paar broeken vinden die ik pas en ik ook nog eens aankan naar mijn werk (mogen alleen donker blauwe broeken dragen). Ook voor schoenen ben ik gelukkig geslaagd. Door een aandoening aan mijn enkel kan ik niet alle schoenen aan ivm de pijn (maar dat is een verhaal op zich) en dus heb ik gelijk 3 paar gekocht.

Ook heb ik een paar dingen gekocht voor de kleine, schoenen, shirts en broekjes voor de zomer.

Eenmaal thuis was ik echt super blij met mijn aankopen! Eindelijk heb ik weer schoenen die heel zijn, geen natte sokken!

Maar 's avonds sloeg dit ineens om in schuldgevoel! Toen de kleine lag te slapen begon ik me heel schuldig te voelen over mijn aankopen.

Had ik het geld dat ik heb gebruikt voor mijn kleren en schoenen beter uit kunnen geven aan spullen voor de kleine? Heb ik genoeg gekocht voor de kleine? Waarom heb ik niet maar 1 broek gekocht ipv 3?

Allemaal schuldgevoel vragen waar ik me gisteren en ook vandaag nog steeds rot over voel.

Heeft iemand dit ook wanneer ze iets voor zichzelf kopen?

xx CheapMommy

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je